skip to Main Content

Updates voor Onedrive
en Teams_

Vragen over Teams
of Onedrive?

Microsoft verhoogt maximale bestandsgrootte voor OneDrive

Gebruikers van de Microsoft cloudopslagdiensten OneDrive en Sharepoint kunnen voortaan grotere bestanden uploaden en onderling met elkaar delen. Voor alle gebruikers verhoogt Microsoft de maximale bestandsgrootten van 15 GB naar maar liefst 100 GB! Dit is vooral nuttig voor zakelijke gebruikers die overwegend werken in grote bestandstypes, zoals 3D, CAD en mediabestanden. Ook bij bedrijven waar veelal thuis of op afstand wordt gewerkt is dit een zeer gewenste uitbreiding.

Ook krijgt OneDrive for Business door deze update een betere integratie met Microsoft Teams. Als zakelijke klanten bestanden willen delen in Teams, kunnen zij een gedeelde link creëren waarmee zij binnen het bedrijf het bestand met anderen kunnen delen.

Voor systeembeheerders introduceert Microsoft enkele nieuwe OneDrive-functies waaronder de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de synchronisatiestatus van individuele apparaten binnen een organisatie.

Later deze maand volgen er nog enkele updates. Zo kunnen gebruikers in de webversie van OneDrive ‘groepen’ met mensen creëren, met wie ze gemakkelijk bestanden kunnen delen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld een groep met familieleden of collega’s maken, om vervolgens bestanden uit te wisselen. De webversie van OneDrive krijgt ook een donkere modus.

Wat is Microsoft OneDrive?

Microsoft OneDrive is de applicatie binnen Office 365 om online je bestanden op te slaan, zodat je ze vanaf elke locatie kunt delen en eraan kunt samenwerken terwijl je jouw werk beschermt.

Met OneDrive is het mailen, samenvoegen en het hebben van meerdere versies van een document verleden tijd. Met OneDrive deel je eenvoudig documenten met collega’s en kan je tegelijkertijd samenwerken aan een document.

OneDrive is er ook speciaal voor bedrijven voor nog meer opslag en toegang tot apps als Word, Excel en Microsoft Teams. VelzArt helpt je graag het maximale uit OneDrive te halen met praktijkgerichte voorbeelden en hoe je deze het beste kan inrichten binnen je eigen organisatie.

Dit artikel is geschreven door

Roy Dekker

Nieuwe media / Online Marketeer
rdekker@velzart.nl

Recente publicaties

Risky User of User at Risk

In deze maand van Cybersecurity Awareness, een onderwerp om even over na te denken: ben ik een Risky User of een User at Risk?

MFA voor Microsoft 365 gebruikers

MFA op Microsoft omgeving wordt verplicht en in deze maand van de Cybersecurity Awareness maakt dit de perfecte aanleiding voor een informatief artikel.

We kijken uit naar je vraag

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange