Cloud Storage

Toegankelijke opslag, veilig en flexibel

  • Cloud Storage in het veilige huis wat Microsoft heet

  • Gebruik makend van de modernste technieken

  • Maximaal samenwerken voor verbeterde team prestaties

Opslag passend bij iedere situatie

VelzArt is van originele een Microsoft huis en Cloud opslag wordt dan ook vanuit deze omgeving gefaciliteerd. Of het nu gaat om individuele opslag, opslag voor het samenwerken binnen afdelingen / teams of opslag voor grote hoeveelheden data, oplossingen zijn beschikbaar. Cloud opslag, in welke vorm dan ook, kenmerkt zich door de toegankelijkheid van de data, online maar ook lokaal. Belangrijk extra element daarbij is dat er géén concessies worden gedaan in de hoek van de veiligheid. We zoeken hierin altijd de juiste combinatie.

Binnen het Microsoft 365 zijn diverse storage locaties standaard beschikbaar. Er zijn ook situaties denkbaar dat data moet worden opgeslagen op andere locaties, bijvoorbeeld vanwege de totale omvang, de functionaliteit (puur archief) of vanwege het individuele formaat van bestanden. Denk bij deze laatste bijvoorbeeld aan video of andere ontwerp bestanden die vaak enorm zijn qua omvang.

Bij Cloud opslag hoeven we ons natuurlijk niet te beperken tot de opslag van bestanden. Andere vormen van dataopslag zijn natuurlijk aan de orde van de dag. Denk hierbij ook aan SQL in de Cloud, Dataverse gekoppeld aan het PowerPlatform of andere database-gerelateerde oplossingen.

Verkenning van
Opslagmogelijkheden

Toegang, toepassing en functionaliteit zijn key wanneer het gaat om Cloud opslag.

OneDrive for Business

OneDrive for Business is een veelzijdige cloudopslagdienst van Microsoft, speciaal ontworpen voor zakelijk gebruik. Het stelt gebruikers in staat om bestanden veilig op te slaan, te delen en te synchroniseren vanaf elk apparaat met internettoegang. Met naadloze integratie met Microsoft 365-apps en geavanceerde beveiligingsfuncties biedt het maximale flexibiliteit en productiviteit voor moderne zakelijke omgevingen. OneDrive for Business maakt efficiënte samenwerking mogelijk, waarbij gebruikers altijd toegang hebben tot de meest recente informatie, waar ze ook zijn.

SharePoint

SharePoint is een krachtig samenwerkingsplatform van Microsoft, ontworpen om teams te helpen bij het delen, organiseren en beheren van informatie en documenten. Het biedt een centrale locatie voor teams om documenten op te slaan, te delen en gezamenlijk aan te werken, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en versiebeheer wordt vereenvoudigd. Met functies zoals documentbibliotheken, lijsten en aangepaste sites kunnen gebruikers op een gestructureerde manier informatie organiseren en vinden. SharePoint biedt ook krachtige beveiligingsfuncties, waaronder machtigingsinstellingen en auditmogelijkheden, om de gegevens van gebruikers te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en datalekken. Dankzij zijn flexibiliteit en aanpasbaarheid kan SharePoint worden aangepast aan de unieke behoeften van verschillende teams en organisaties, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor het verbeteren van samenwerking en kennisdeling.

Azure file storage

Azure File Storage, aangeboden door Microsoft Azure, is een innovatieve cloudopslagoplossing die bedrijven in staat stelt om bestanden eenvoudig te delen en te beheren via het Server Message Block (SMB) protocol. Met Azure File Storage kunnen gebruikers naadloos bestanden opslaan, benaderen en beheren vanaf verschillende locaties en apparaten. Deze cloudgebaseerde opslagoplossing biedt ongeëvenaarde schaalbaarheid en betrouwbaarheid, waardoor bedrijven kunnen profiteren van de kracht van de cloudinfrastructuur van Azure. Dankzij geavanceerde integratiemogelijkheden met andere Azure-services en tools kunnen organisaties een breed scala aan toepassingen ondersteunen, van eenvoudige bestandsopslag tot complexe bedrijfstoepassingen. Bovendien biedt Azure File Storage geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals toegangscontroles en encryptie, om de vertrouwelijkheid en integriteit van gegevens te waarborgen. Kies voor Azure File Storage als uw betrouwbare partner voor efficiënte en veilige cloudopslagoplossingen.

Dataverse

Dataverse, onderdeel van het Microsoft Power Platform, is een krachtige cloudgebaseerde oplossing die speciaal is ontworpen voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) en MKB+ om gegevens te beheren, analyseren en gebruiken. Met Dataverse kunnen bedrijven moeiteloos gegevens organiseren en integreren vanuit verschillende bronnen, waardoor ze waardevolle inzichten kunnen genereren en betere beslissingen kunnen nemen. Deze gebruiksvriendelijke oplossing biedt een intuïtieve interface en vereenvoudigde workflows, waardoor bedrijven snel en gemakkelijk toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben. Bovendien is Dataverse zeer schaalbaar en flexibel, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de unieke behoeften van elk bedrijf. Met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals granulaire toegangscontroles en gegevensencryptie, kunnen bedrijven erop vertrouwen dat hun gegevens veilig en beschermd zijn. Kies voor Dataverse als uw complete oplossing voor gegevensbeheer en maximaliseer de waarde van uw gegevens voor uw bedrijfsgroei.