Routerbeheer

De digitale snelweg, toegankelijk én velig

  • Maximaal mogelijke snelheid ten opzichte van de verbinding

  • Stabiliteit door updates en monitoring

  • Veiligheid begint bij de ingang

Het startpunt van een succesvol netwerk

We hebben alles op de rit: nette werkplekken, een opgeruimde patchkast, een state-of-the-art hybride server omgeving maar... Een router en het beheer hierop wil nog wel eens onderschat worden. Feitelijk gezien is het een onmisbaar startpunt voor alles wat er gebeurd binnen een ICT omgeving. Een stabiele, snelle en veilige toegang tot het netwerk / internet is key om maximaal gebruik te maken van jouw ICT omgeving. Goed routerbeheer is dan ook noodzakelijk.

Router, de schakel
Meten is weten

Een router neerzetten als een 'dom ding', tja... De techniek die dit apparaat tegenwoordig bevat is bijzonder, maar ook noodzakelijk. In combinatie met onze RMM software beheren én monitoren we de routers die overal in het veld staan. Uiteraard is onderhoud en beheer van deze entiteiten een must, de ontwikkelingen in de wereld vragen hier om. Door de juiste afstelling van de monitoring blijven we ook scherp op het verkeer wat door het router gaat om zo (automatisch) te schakelen op het moment dat er verdachte situaties zich voordoen.

ENOA - remote management & monitoring

Sinds 2010 maken bij gebruik van RMM software onder het eigen label ENOA. Deze software zorgt ervoor dat wij volledige controle hebben over eindpunten bij onze klanten, van werkplek tot server en router. Middels ENOA zorgen wij ervoor dat de routers in het veld up-to-date zijn en dus voorzien zijn van de laatste software en patch versies. Daarnaast verzorgen we hiermee ook onze monitoring om zo ook scherp te blijven op het verkeer dat wordt getransporteerd. Door ENOA kunnen we ook eenvoudig zaken remote inregelen. Denk hierbij aan VPN verbindingen maar ook extra veiligheidsmaatregelen specifiek voor bepaalde organisaties.

ENOA

Hardware

Wat maakt een goede router? Uiteraard is de hardware in deze de drager van de software en daarmee is de keuze hierin ook erg belangrijk. Ook in deze hoek kiezen wij voor een zeer select gezelschap routers die wij uitleveren en beheren. We maken op dit moment gebruik van twee merken routers die klant specifiek kiezen op basis van de case die voor ons ligt. Door te kiezen voor kwaliteit en voor deze twee merken is het onderhoud, de support en dus de stabiliteit van deze apparaten door ons te waarborgen en staan wij voor onze oplossingen.

Router

Firewall

Veiligheid staat voorop! Een firewall is een functionaliteit die extra bescherming biedt voor kwaadwillende die toegang willen tot het netwerk via een router. Een firewall oplossing kan worden gerealiseerd middels een ingebouwde functionaliteit in een router, een extern device maar ook via een software matige add-on op een router. De keuze hierin is afhankelijk van diverse klant specifieke factoren.

firewall

De voordelen van routerbeheer

Support

De router wordt beheerd binnen onze omgeving. Wij leveren support. Vragen? Stel ze!

Monitoring

ENOA verzorgt de monitoring, real-time én met een blik vooruit. Stabiliteit en performance zijn key!

Veiligheid

De basis van routerbeheer: updaten, patchen en instellingen naar de laatste standaarden.