Winkelen op afspraak? – Zo pakken we dat aan!

Je wilt als ondernemer dat je bezoekers snel en makkelijk online kunnen reserveren, hoe ga je dit faciliteren?

Geplaatst op 2 maart 2021

2 minuten

Vanaf morgen, 3 maart 2021, is het weer mogelijk om naar de kapper of pedicure te gaan. Ook openen winkels hun deuren om te shoppen op afspraak. Maar dan moet je wel minstens vier uur van tevoren een afspraak hebben gemaakt. En de winkel mag per verdieping maximaal twee klanten tegelijk in de winkel hebben. Ook moet een klant een tijdsblok van minstens tien minuten krijgen. Een zaak die uit één verdieping bestaat kan dus maximaal 12 klanten per uur bedienen.

Je wilt dus als ondernemer dat je bezoekers snel en makkelijk online kunnen reserveren, hoe ga je dit faciliteren?Met Microsoft Bookings kunnen je klanten eenvoudig online een afspraak maken. Jij als ondernemer kunt de afspraken vervolgens eenvoudig beheren. Het systeem maakt gebruik van Microsoft 365, het abonnement van Office-diensten van Microsoft. Op het moment dat bezoekers een dag en tijd uitzoeken kunnen ze direct zien of dit ook uitkomt bij de ondernemer. Het systeem is zodanig uit te breiden dat de bezoeker vervolgens een e-mailbevestiging en later een herinneringsmail ontvangt.

Aan de achterkant worden de klantgegevens automatisch opgeslagen in een database en verwerkt in de kalender. Vanaf zowel desktop en laptops als mobiele apparaten zijn afspraken te maken en te bekijken.Bookings is ontzettend flexibel en ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de gebruiker, waaronder het plannen van afspraken tussen verschillende afdelingen en individuen, en het plannen van interne en externe afspraken. Ook is het mogelijk om meerdere agenda’s te maken en beheren, elk met een eigen configuratie. Wij kunnen Bookings volledig configureren aan jouw behoeften, denk bijvoorbeeld aan; verschillende velden, eigen opmaak, informatie koppelen aan een medewerker en een integratie met Microsoft Teams. Zo komen we tot één oplossing die in de hele organisatie kan worden gebruikt.Door te werken met Microsoft Bookings zorg je er niet alleen voor dat er teveel bezoekers in je winkel aanwezig zijn, je weet ook precies wie wanneer aanwezig is, of geweest is. Uiteraard kunnen wij Bookings ook inzetten voor andere doeleinden binnen jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer advies en de mogelijkheden. We staan je graag te woord.

Deel dit artikel

Geschreven door: Roy Dekker

Online Marketeer rdekker@velzart.nl