Windows 365 een nieuwe manier van in de Cloud werken

Windows draaien op je iPad? Dat kan binnenkort met Windows 365!

Geplaatst op 15 juli 2021

2 minuten

Microsoft kondigt
Windows 365 aan_
Vragen over dit onderwerp?

Windows draaien op je iPad? Dat kan binnenkort met Windows 365! Microsoft lanceerde gisteravond Windows 365, een dienst die bedrijven de mogelijkheid biedt om hun werknemers eenvoudig toegang te geven tot een Windows desktop vanuit de cloud. Vanaf volgende maand is de dienst beschikbaar voor alle zakelijke gebruikers waarmee je vanuit iedere webbrowser een volwaardige versie van Windows kunt gebruiken.
Gebruikers kunnen met Windows 365 overal toegang krijgen tot dezelfde desktopomgeving, of ze nu op tablets of laptops werken. Met name bedrijven hebben veel baat bij deze dienst. Er kan in theorie een compleet nieuwe windowsmachine binnen enkele seconden in gebruik genomen worden en die kan ook snel weer verwijderd worden mocht dat nodig zijn. Ook kan elke Cloud PC volledig naar wens uitgerust worden met de gewenste hoeveelheid opslag, processorkracht en werkgeheugen.

Microsoft beschrijft Windows 365 als een cloud-pc, waarmee je apps en documenten op elk apparaat kunt streamen. Dat kan bijvoorbeeld worden gebruikt als werknemers vanaf hun thuiscomputer willen inloggen op de pc of laptop die op kantoor staat.

Het bedrijf denkt dat cloudcomputing de toekomst heeft en speelt daarop in met deze stap.Vanaf 2 augustus 2021 zal Windows 365 beschikbaar zijn in de vorm van een maandelijks abonnement. Er komen twee verschillende varianten. Zo kun je kiezen tussen Business en Enterprise, elk heeft zijn eigen prijs, al zijn die nog niet bekend. Ook kun je als klant kiezen tussen Windows 10 of Windows 11 (zodra deze beschikbaar is).

In een later stadium (wanneer is nog niet bekend) krijgen ook consumenten toegang tot de clouddienst. Het werkt in bijna alle webbrowsers op zowel Macs, iPads, Android devices en apparaten met Linux.Dit artikel is geschreven door
Roy Dekker
Nieuwe media
rdekker@velzart.nl

Wellicht ook interessant

We kijken uit naar je vraag…

JTIwJTVCbmluamFfZm9ybSUyMGlkJTNEMSU1RCUyMA==

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform