VOXTUR

VOXTUR, een jong en energiek IT-bedrijf, maakt grote stappen in haar ontwikkeling door haar interne ICT uit te besteden aan VelzArt. Dit partnerschap, gestart in midden 2022, is een belangrijke mijlpaal voor VOXTUR en biedt waardevolle ontzorging. De casus bespreekt de redenen en overwegingen achter deze beslissing.

Geplaatst op 2 januari 2024

3 minuten

Over VOXTUR

VOXTUR is opgericht door ervaren professionals uit de keuken van AFAS. Met een sterke ambitie hebben ze VOXTUR opgezet als een consultancyorganisatie voor functioneel beheer van AFAS-software. Hun missie is om organisaties te helpen voorop te blijven lopen in de digitale wereld door technologie te moderniseren, processen te verbeteren en ervaringen te transformeren.

Met een focus op IT als corebusiness, biedt VOXTUR haar klanten waardevolle ontzorging op dit gebied!

ICT of IT is natuurlijk een breed begrip. Onze mensen weten echt wel hoe een laptop werkt en kunnen voor het grootste gedeelte ook prima het onderhoud zelf doen, maar dit wil je niet. Je wil dat die ‘zorgen’ worden weggenomen bij ons als aansturende factor maar zeker ook dat alles gewoon goed is, veilig en uniform. Voor onze mensen zijn werkplekken hun tooling om het maximale te behalen bij onze klanten, dus dit moet goed zijn.

– aldus Tim van Beek, algemeen directeur van VOXTUR

Uniforme werkplekken

Wat moet een werkplek allemaal bieden voor een medewerker van een organisatie? Voor 90% bestaat het uit standaard elementen, 5% wellicht functie afhankelijk en misschien dan nog 5% persoon specifiek? Samen met VOXTUR zijn we op zoek gegaan naar de ideale inrichting van een werkplek. Door deze vast te leggen, te documenteren en in een ENOA – beheerde werkplek 365’ profiel aan te maken zijn nieuwe medewerkers binnen no-time voorzien van een compleet volwaardige werkplek en een zo’n optimale out-of-the-box ervaring. Werkt een systeem niet meer naar behoren? Dan laten we de installatie opnieuw runnen en de werkplek is weer als nieuw. Door directe synchronisaties met de cloud zijn bijvoorbeeld bureaubladen en gesynchroniseerde documenten exact hetzelfde zoals de werkplek de laatste keer is achter gelaten. Het verschil: snelheid. Door de nieuwe installatie draait alles weer als een zonnetje, zonder veel werkonderbreking.

Onze mensen werken veel bij en voor klanten. Een werkplek en de data moet natuurlijk veilig zijn, in alle gevallen! Of het nu gaat om een reguliere inlog bij de klant of na bijvoorbeeld diefstal van een laptop. Je wilt dat het goed geregeld is!”

– aldus TJ Marshall, algemeen directeur van VOXTUR (in rood kostuum)

ENOA en Microsoft 365

Data is essentieel voor de werking en continuïteit van een organisatie. Als gegevens verloren gaan door bijvoorbeeld een systeemstoring, hacking of menselijke fouten, kan dit ernstige gevolgen hebben. Denk aan productieverlies, vertragingen in dienstverlening en klantverlies. Met ENOA – beheerde werkplek 365 zorgen wij voor een veilige ‘digitale’ werkplek waar onafhankelijk van plaats en apparaat er met veilige toegang tot bedrijfsdata gewerkt kan worden. De gecombineerde diensten gericht op veiligheid waaronder ENOA en Microsoft zorgen voor deze kaders; antivirus, 24/7 proactieve monitoring en ransomware detectie met sterke Microsoft technieken als Microsoft Endpoint manager. Hierdoor zijn wij in staat om zeer snel te schakelen en eventuele wijzigingen en uitbreidingen bij VOXTUR snel door te voeren en de gebruikers zorgeloos te laten werken.

wij als VelzArt zijn natuurlijk blij en trots en kijken uit naar een lange samenwerking met VOXTUR.

Lees ook

Deel dit artikel

Geschreven door: Niels Den Hild