Teams: de startpagina van jouw bedrijf

Wat als Teams nu de centrale startplek zou zijn voor een (nieuwe) medewerker binnen je organisatie?

Geplaatst op 10 november 2021

2 minuten

Inmiddels hebben veel organisaties de weg gevonden naar en binnen Microsoft Teams. Vergaderingen gaan digitaal, er wordt samengewerkt aan documenten, er wordt gechat en er worden nieuwsberichten gemaakt en gedeeld binnen Teams. Maar wat als Teams nu de centrale startplek zou zijn voor een (nieuwe) medewerker?

“Beste medewerker, als je iets zoekt kan je altijd vinden via Teams”.Voorbeeld organisatie startpaginaWelke plek Teams inneemt in een organisatie verschilt nog wel veel. Soms is het een tool ‘erbij’ wat vaak resulteert in een minimale adoptie. Soms wordt het slechts gebruikt door één afdeling. Soms is Teams het absolute middelpunt van een organisatie. Als we Microsoft na zouden praten dan zou Teams echt het absolute middelpunt moeten zijn. Laat ik dit nu even bewust in het midden maar laten we kijken hoe we Teams nóg aantrekkelijker kunnen maken voor de mensen binnen jouw organisatie. Dit doen we in deze casus door middel van het toevoegen van een startpagina aan Teams.

Een startpagina, de link naar het intranet, is feitelijk gezien een SharePoint pagina / website. Deze pagina is op te maken in de eigen huisstijl van de organisatie en is te vinden als eerste knop, linksboven in Teams, dus boven de knop Activiteit. De inhoud van een dergelijke pagina is volledig zelf te bepalen. Een kleine opsomming van wat er bijvoorbeeld geplaatst kan worden zijn:

• Een overzicht van de verloven
• Een overzicht van verjaardagen
• Organisatie informatie als KVK, IBAN, BIC
• Teamindeling met bijvoorbeeld extra aandacht voor BHV-ers
• HRM informatie
• Links naar externe bronnen vanuit HRM als pensioenfondsen, salarisportals enz..
• Procedures
• Links naar externe werk-gerelateerde bronnen als leveranciers, portals, nieuwsbronnen
• ….

De boodschap mag duidelijk zijn, er is veel mogelijk en zeker qua opmaak kan de site gemaakt worden tot een echt verlengstuk van de informatievoorziening binnen de organisatie. Kan een medewerker via Teams de juiste informatie vinden en is dit aantrekkelijk opgemaakt draagt dit nog meer bij aan de adoptie van Teams maar zeer zeker ook aan een betere interne informatievoorziening, simpel en gecentraliseerd op één plek.

Hulp nodig bij het opzetten van een SharePoint site en/of het toevoegen van de startpagina aan Teams, laat het ons weten.

Deel dit artikel

Geschreven door: Niels Den Hild