Skype for Business to Teams

Microsoft Teams gaat langzamerhand Skype for Business vervangen. Inmiddels heeft Microsoft een deadline afgegeven, zo zal Skype for Business op 31 juli 2021 met pensioen gaan.

Geplaatst op 4 december 2020

2 minuten

Wanneer dat gebeurt zal de dienst niet langer toegankelijk zijn voor Microsoft 365 gebruikers. Dit is niet zo vreemd want alle Skype functionaliteiten zijn in Microsoft Teams geïntegreerd.

Microsoft Teams is een betrouwbaar online platform om te chatten, bellen en vergaderen. De filosofie erachter is de productiviteit van organisaties te verhogen door de communicatie en de samenwerking te vereenvoudigen.

Skype for Business Teams upgrade

Bedrijven die over willen stappen naar Microsoft Teams willen we uiteraard graag ondersteunen, technisch maar zeker ook op het functionele vlak. Binnen VelzArt werken we ongeveer 3 jaar met Teams naar volle tevredenheid. Upgraden naar Microsoft Teams is relatief eenvoudig te doen maar de ervaring leert wel (heel eerlijk) dat een juiste implementatie tot het juiste resultaat leidt.

Kunnen we jouw organisatie helpen bij het upgraden? Neem dan vrijblijvend contact op en gezamenlijk zullen we de upgrade inplannen om het vermogen van de gebruikers om te communiceren niet te verstoren.

Problemen met externe toegang in Teams

We krijgen nog wel eens de vraag waarom het chatten binnen Teams niet goed werkt met externe personen. Ondanks dat Teams en Skype for Business platformen van Microsoft zijn laat de samenwerking nog wel eens te wensen over. Dit is vaak een simpele instelling die gedaan moet worden, eigenlijk gewoon de upgrade van Skype naar Teams.

Een Microsoft 365 omgeving van een organisatie heet een tenant. Op deze tenant staat Teams en Skype beide ingeschakeld. Dit heet een island modus, wat zoveel wil zeggen als dat gebruikers op beide platformen mogen werken. Door over te gaan naar één eiland, Teams only, verdwijnen veel van de ‘problemen’.

Let wel: de upgrade kan nog wel wat impact hebben, doet dit verstandig of beter nog, laat dit uitvoeren door de beheerder!

Deel dit artikel

Geschreven door: Roy Dekker

Online Marketeer rdekker@velzart.nl