Microsoft waarschuwt gebruikers voor ‘SeriousSAM’ kwetsbaarheid – Wat nu?

Kwaadwillende zouden programma’s kunnen installeren, gegevens kunnen bekijken, wijzigen of verwijderen.

Geplaatst op 22 juli 2021

2 minuten

Microsoft waarschuwt voor
nieuwe kwetsbaarheid, wat nu?_
Vragen over dit onderwerp?

Deze week is er een nieuwe kwetsbaarheid ontdekt in het besturingssysteem van Microsoft waarbij hackers toegang kunnen krijgen tot persoonlijke gegevens. Volgens Microsoft heeft de kwetsbaarheid invloed op Windows-releases sinds oktober 2018, te beginnen met Windows 10, versie 1809.”Gebruikers met lage rechten kunnen toegang krijgen tot opgeslagen wachtwoorden in Windows 10. Kwaadwillende zouden programma’s kunnen installeren; gegevens kunnen bekijken, wijzigen of verwijderen, of nieuwe accounts kunnen aanmaken met volledige gebruikersrechten.”Inmiddels heeft Microsoft op haar website een workaround gedeeld voor de Windows 10 kwetsbaarheid genaamd SeriousSAM. Ook loopt er nog een onderzoek bij Microsoft over de kwetsbaarheid en werken ze aan een patch die hoogstwaarschijnlijk later deze week als een beveiligingsupdate zal worden uitgebracht.De laatste weken zijn hacks en ransomware veelvuldig in het nieuws. Je moet er toch niet aan denken… Hoe waarborg je de continuïteit en veiligheid van je bedrijf?

Wanneer je nog geen klant bij ons bent en je computer ook niet goed is beveiligt loop je het risico dat kwaadwillende toegang kunnen krijgen tot al jouw gegevens! Wil je graag weten of je een risico vormt neem dan vrijblijvend contact met ons op en samen kijken we naar een veilige werkomgeving.Ben je een bestaande klant maak je dan geen zorgen. Met onze dienst ENOA zorgen wij ervoor dat jouw omgeving t.a.t. veilig en up-to-date blijft. Met ENOA – netwerk & serverbeheer bieden wij een compleet dienstenpakket gericht op veiligheid voor werkplekken, netwerken, clouddiensten en servers. De kern van de dienst, de ENOA agent, zorgt ervoor dat na installatie alle aangesloten apparaten kunnen worden beheerd en gemonitord. De diensten van ENOA zijn 24/7 beschikbaar. Door de permanente connectie en proactieve diensten biedt ENOA optimale bescherming in combinatie met maximale beschikbaarheid van ICT-middelen voor iedere organisatie.

Als u vragen / opmerkingen heeft naar aanleiding van dit blog-item hebt beantwoorden wij deze uiteraard heel graag!Dit artikel is geschreven door
Roy Dekker
Nieuwe media
rdekker@velzart.nl

Wellicht ook interessant

We kijken uit naar je vraag…

JTIwJTVCbmluamFfZm9ybSUyMGlkJTNEMSU1RCUyMA==

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform