Microsoft Teams vergadering plannen

Er zijn verschillende manieren om een Microsoft Teams vergadering te plannen. Dit kan vanuit een chatsessie of je agenda.

Geplaatst op 26 mei 2020

3 minuten

Microsoft Teams
vergadering plannen_
Vragen over dit onderwerp?

Microsoft Teams biedt uitgebreide mogelijkheden voor online vergaderen: 1 op 1, met je team of met een aantal externe leden. Maar hoe werkt dit nu precies?
Omdat we nogal wat vragen krijgen over het plannen van een vergadering in Microsoft Teams willen we hier graag een bericht aan wijden. Er zijn verschillende manieren om een vergadering te plannen in Teams:
Optie 1. Een Teams vergadering plannen vanuit een chatsessie
Je kunt rechtstreeks vanuit een chatsessie een vergadering plannen. Selecteer Een vergadering plannen in een chatsessie (onder het vak waarin je een bericht typt) als je een vergadering wilt plannen met de mensen in de chat.
In het vervolg venster Nieuwe vergadering is iedereen in de chat al vermeld als genodigde. Vul de datum en tijd in, voeg details of een locatie toe en nodig eventueel nog andere mensen uit. Als je klaar bent klik je op verzenden. Alle genodigden worden op de hoogte gesteld van de geplande vergadering.
(Klik voor een vergroting)
Personen buiten je organisatie uitnodigen
Met Microsoft Teams is het ook mogelijk om personen buiten je organisatie uit te nodigen voor een vergadering. In het venster Nieuwe vergadering (zie bovenstaande foto) kun je door op het + icontje te klikken optionele personen uitnodigen. Voer hier het e-mail adres in van de persoon buiten je organisatie. Uiteraard moet dit wel om een persoon gaan die ook gebruik maakt van Microsoft Teams.
Optie 2. Een vergadering vanuit je agenda plannen
Je kunt ook direct een vergadering plannen. Ga naar je agenda aan de linkerkant van de applicatie en selecteer vervolgens nieuwe vergadering in de rechterbovenhoek. Je krijgt nu hetzelfde venster te zien als bij het plannen van een vergadering vanuit een chatsessie.Als de uitgenodigde personen de vergadering hebben goedgekeurd dan ontvangen ze 5 minuten voor het begin van de vergadering een melding om deel te nemen.
10 tips voor videovergaderingen
Nu je exact weet hoe je een videovergadering kunt plannen in Microsoft Teams hebben wij voor jou ook 10 handige tips om je vergaderingen productiever en beter te laten verlopen. De tips zijn handig bij zowel het leiden als deelnemen van een vergadering.
Bezoek onze online leeromgeving en bekijk o.a. de 10 handige tips voor online vergaderingen en diverse handleidingen voor Microsoft Teams.Dit artikel is geschreven door
Roy Dekker
Online Marketeer
rdekker@velzart.nl

Recente publicaties

We kijken uit naar je vraag
JTVCbmluamFfZm9ybSUyMGlkJTNEMSU1RCUyMA==

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform