“Microsoft breidt de Surface-familie uit”

Microsoft heeft op 2 oktober 2019 de nieuwste lijn aan Microsoft apparaten onthuld tijdens het Microsoft event. De smaakmakers van dit event waren onder andere de nieuwe Surface Neo en Surface Duo. Een tablet en telefoon met beide dubbele aanraakschermen.

Geplaatst op 8 oktober 2019

2 minuten

Surface Duo en Surface Neo

De Microsoft Surface Duo en Neo zijn de twee nieuwste leden van de Surface-familie. Microsoft heeft zowel een tablet als telefoon ontwikkeld waarbij er sprake is van twee schermen om zo productiever te werk te gaan. De Surface Duo wordt gezien als de nieuwe vouwbare telefoon. Het heeft twee schermen van 5,6-inch die middels een scharnier gekoppeld zijn. Zodra je het scherm kantelt zal het onderste scherm gaan dienen als toetsenbord.De Surface Neo is in principe de grote broer van de Surface Duo. Het heeft namelijk twee grote tabletschermen van 9-inch. Het grote verschil met de Surface Duo is echter dat dit meer zal gaan dienen als een laptop. Het heeft namelijk een toetsenbordflap die over het onderste scherm gevouwen kan worden. Op deze manier kan je eenvoudig en snel te werk gaan. Deze apparaten worden eind 2020 op de markt gebracht.

 

Surface laptops

Naast de nieuwe Surface Duo en Neo zijn er ook een drietal nieuwe Surface-laptops aangekondigd. Als eerste de Surface Pro X. Na jaren van het klassieke Surface Pro-ontwerp, heeft Microsoft ervoor gekozen om een totaal nieuw apparaat toe te voegen met een vernieuwd ontwerp. Dit ontwerp is dunner, strakker en bevat een 13-inch scherm. De Pro X is vanaf 19 november in Nederland verkrijgbaar.

Als tweede is de Surface Laptop 3 gepresenteerd. Het is de 3e generatie van de Surface laptop met een 15-inch scherm. Dit systeem is onder andere krachtiger geworden dan zijn voorgangers en heeft nu de optie om te kiezen voor een metalen afwerking. Als laatste is er de nieuwe Surface Pro 7. De 7e generatie met verbeterde prestaties, sterkere processor en verbeterde batterijlevensduur. De klassieke maar stijlvolle Surface Pro series zet zich middels dit verbeterde model voort. Deze twee nieuwe apparaten zullen beiden beschikbaar zijn vanaf 22 oktober.

 

Surface Earbuds

De laatste aankondig van Microsoft zijn de Surface Earbuds. Deze draadloze Earbuds zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een office omgeving. Ze zullen namelijk naadloos samenwerken met Office apps en zullen gemakkelijk te bedienen zijn middels het platte design. Kortom: een stijlvolle en productieve toevoeging aan de Microsoft Surface Familie! De verkoopdatum van deze Earbuds worden later bekend gemaakt.

Deel dit artikel

Geschreven door: Niels Den Hild