Inbox Zero, nieuwe Outlook zorgt voor grip op je mailbox

In navolging op de nieuwe Teams omgeving is ook Outlook door Microsoft in een nieuw jasje gestoken.

Geplaatst op 1 september 2023

3 minuten

Alhoewel nieuw… Eigenlijk is de nieuwe versie van de Outlook desktop variant nagenoeg gelijk aan de web-variant die beschikbaar is via iedere browser. In deze post zullen we je meenemen in een aantal belangrijke verschillen.

Uiterlijk

Voor een aantal van ons zal het even wennen zijn, het nieuwe uiterlijk. Over smaak valt niet te twisten dus daar gaan we ook niet over discussiëren. Maar laten we het simpelweg zo formuleren: Het is op een wat modernere manier vormgegeven. Wat minder in het oog springende knoppen zorgt er ook direct voor dat het geheel wat rustiger oogt. Voor de mensen die hiermee aan de slag willen gaan kan het uiterlijk ook compleet aangepast worden op basis van persoonlijke wensen. Ga hier verstandig mee om 😊!

Snelheid

Normaal gesproken wordt er bij een nieuwe release van software direct de troefkaart snelheid getrokken. Hierover hebben we relatief weinig over kunnen vinden. Wellicht vond Microsoft ze vorige versie al snel genoeg. Onze ervaringen zijn hoe dan ook positief, maar we laten het aan eenieder over om dit zelf te beoordelen.

Schakelen

‘Vroeger’ (was alles beter). We hadden de beschikking over mail, de agenda, contactpersonen en gevlagde e-mail, maar goed, dat was vroeger. Tegenwoordig zijn integraties met To-Do, OneDrive, Bookings en Office-applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint natuurlijk vanzelfsprekend. Alles met het doel om vanuit één locatie direct over te kunnen gaan naar dat wat nodig is. Productiviteit to-the-max!

📢Attentie: in de blauwe balk boven in Outlook zie je aan de rechterkant ook het icoontje van de Agenda met een vinkje er doorheen. Nu zie je, direct naast je Postvak IN ook al jouw To-do’s en jouw Agenda. Draagt dit bij aan een efficiëntere manier van werken voor jou?

Inbox Zero

Voor sommigen is het een utopie, terwijl het voor anderen een must is: met een lege inbox naar huis gaan, ook wel Inbox Zero genoemd. Deze nieuwe variant van Microsoft Outlook helpt je hierbij! Je kunt nu namelijk e-mail uitstellen, ofwel, je verzet een ontvangen e-mailtje naar morgen (of overmorgen of wanneer dan ook), omdat je het mailtje dan pas gaat behandelen. Op het door jou gekozen moment komt de e-mail weer terug in je inbox.

Uiteraard werken jullie al met Teams en mailen jullie intern niet meer😜, waardoor je inbox niet overvol raakt en werkt dit perfect…

Meer informatie

Voor alle wijzigingen omtrent outlook verwijzen we graag naar het artikel van Microsoft zelf. Wil je meer weten over het werken met Outlook, met Teams of over productiviteitsoplossingen binnen Microsoft, zoals To-Do en Planner of het Power Platform? Trek aan de bel, we staan klaar om je te helpen!

Deel dit artikel

Geschreven door: Niels Den Hild