Gesprekken aan de koffieautomaat nu online

Het blijft toch vreemd om je collega, die normaal gesproken naast je zit en die je even om advies vraagt, nu alleen over de telefoon te kunnen spreken.

Geplaatst op 19 maart 2020

3 minuten

Door de uitbraak van het coronavirus leven we in een roerige tijd. Meer dan ooit is het belangrijk om digitaal met elkaar verbonden te zijn. Op het moment blijven Nederlanders massaal thuis en zullen veel werknemers hun werklaptop openen aan de keukentafel of op de bank. Normaal gesproken is een dagje thuiswerken voor veel mensen volop genieten. Maar nu het een soort van ‘verplicht’ is voelt dat toch anders. Hoe houd je als werkgever je medewerkers productief? Dus: hoe pak je dat thuiswerken in combinatie met Microsoft Teams of een andere tool voor thuiswerken nu het beste aan?

De eerste stap naar het nieuwe werken

Bespreek het thuiswerken zorgvuldig met je werknemers.

 • Welke werknemers hebben een functie waarbij thuiswerken mogelijk is. En wie van je werknemers staan hier voor open?
 • Wat voor gevolgen gaat dit hebben voor lopende projecten?
 • Op welke dagen of tijdstippen moet iedereen aanwezig zijn voor een online meeting?
 • Hoe houdt jij je werknemers betrokken bij het bedrijf?
 • Kan iedereen veilig bij documenten en bestanden?

Mocht het thuiswerken nieuw zijn voor een werknemer bespreek dit dan met hem of haar.

Voor thuiswerkers is het belangrijk om:

 • Te zorgen voor een fijne plek in huis waar je goed aan kunt werken. Een bureau of, bij gebrek aan een bureau, de keukentafel met een comfortabele stoel.
 • De beschikking te hebben over een tool waarmee je een meeting of een chat kunt starten. Wij maken bij VelzArt gebruik van Microsoft Teams waarmee wij veilig kunnen samenwerken en communiceren.
 • De daily stand-up bij te wonen. Blijf actief en woon ook vanaf huis de dagelijkse of wekelijkse overleggen van je organisatie bij. Bij voorkeur elke dag op een vast tijdstip. Zo weet iedereen dat ze zich moeten voorbereiden om de planning en projecten door te nemen.
 • Je klanten op de hoogte te stellen van deze manier van werken.
 • Documenten en bestanden op één centrale plek opslaan. Je kunt ook bijvoorbeeld Sharepoint gebruiken dat geheel in Microsoft Teams zit verweven.
 • Werk veilig samen. Nu een groot deel van Nederland thuis werkt brengt dit ook een risico met zich mee. Worden er ook privé apparaten gebruikt, is het netwerk (wifi) waar op gewerkt wordt wel veilig en zijn er geen malware of keyloggers actief. Om ervoor te zorgen dat in loggen niet gecompromitteerd wordt en men veilig kan thuis werken is MFA (Multi-factor Authenticatie) een eenvoudige en veilige tool. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over veilig thuiswerken.

Microsoft Teams inrichten

Bij de implementatie van Teams in jouw organisatie komt nogal wat kijken. Daarom bieden wij naast demo sessies ook een Microsoft Teams handleiding aan.

Download hier onze Nederlandstalige Microsoft Teams handleiding. Je zal zien hoe eenvoudig je een Team opzet en wat de voordelen zijn voor jouw organisatie. Op naar effectiever en vooral leuker samenwerken!

Microsoft Teams uitleg

Bij VelzArt zijn wij heer en meester op het gebied van thuiswerken in combinatie met Microsoft Teams. Wij willen jullie graag ondersteunen door onze kennis met jullie te delen. Met regelmaat organiseren wij demo’s over het gebruik van Teams binnen je organisatie. Vanwege het coronavirus organiseren wij de sessies nu online. Mocht je een sessie willen bijwonen, dit kan in groepsverband of 1 op 1.

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform