Business intelligence in crisistijd

Business Intelligence, een term die mogelijk al vaker heeft geklonken. Maar die nog geen belletje heeft doen rinkelen voor jou als ondernemer?

Geplaatst op 8 april 2020

2 minuten

Wat betekend het dan?

Concreet bestaat het uit gegevens(vb. databases) die worden verzameld door jouw onderneming. Deze worden omgezet in informatie. Informatie leidt tot kennis. Kennis is belangrijk, want kennis zet aan tot actie. En actie kan hard nodig zijn in deze crisistijd.

Om jouw gegevens om te zetten in kennis hebben wij bij VelzArt onze eigen experts in huis, ze gebruiken hiervoor een betrouwbare en gebruiksvriendelijke tool van Microsoft namelijk Power BI.

Power BI is een tool vol hulpprogramma’s waarmee bedrijfsgegevens geanalyseerd kunnen worden. Dit resulteert in betere inzichten middels rapporten en dashboard. Je logt online in op de veilige omgeving van Power BI die continue geüpdatet wordt. Je ziet hier real-time de gegevens in zgn. visuals(o.a. grafieken, diagrammen, tabellen) die visueel weergegeven worden. Uiteindelijk is dit de kracht van Microsoft Power BI. Grote bakken data platslaan in een paar grafieken.

Haal meer waarde uit je data

Door de digitalisering om ons heen ontkom je er niet meer aan dat je bedrijfsdata in een hoog tempo groeit. Helaas ontstaat er ook een wildgroei aan ongestructureerde data, waardevolle data!

Onze BI oplossingen helpen je bij het omzetten van de beschikbare bedrijfsinformatie tot een geavanceerd dashboard met gegevens waaruit je beslissingen kunt nemen. Denk hierbij o.a. overzichten van winstgevende klanten, concurrentiepositie, lopende projecten, verlofuren en nog een tal van andere mogelijkheden!

Al deze informatie kan jouw enorm veel kansen bieden. Wij helpen daarom bedrijven deze kansen te benutten en meer waarde uit te data halen. Wij kunnen snel schakelen, neem contact met ons op voor advies, vragen of een kennismakingsgesprek over dit onderwerp.

Deel dit artikel

Geschreven door: Niels Den Hild