skip to Main Content

Microsoft kondigt
Windows 365 aan_

Vragen over dit onderwerp?

Windows draaien op je iPad? Dat kan binnenkort met Windows 365! Microsoft lanceerde gisteravond Windows 365, een dienst die bedrijven de mogelijkheid biedt om hun werknemers eenvoudig toegang te geven tot een Windows desktop vanuit de cloud. Vanaf volgende maand is de dienst beschikbaar voor alle zakelijke gebruikers waarmee je vanuit iedere webbrowser een volwaardige versie van Windows kunt gebruiken.

Hybride werken heeft de toekomst

Gebruikers kunnen met Windows 365 overal toegang krijgen tot dezelfde desktopomgeving, of ze nu op tablets of laptops werken. Met name bedrijven hebben veel baat bij deze dienst. Er kan in theorie een compleet nieuwe windowsmachine binnen enkele seconden in gebruik genomen worden en die kan ook snel weer verwijderd worden mocht dat nodig zijn. Ook kan elke Cloud PC volledig naar wens uitgerust worden met de gewenste hoeveelheid opslag, processorkracht en werkgeheugen.

Microsoft beschrijft Windows 365 als een cloud-pc, waarmee je apps en documenten op elk apparaat kunt streamen. Dat kan bijvoorbeeld worden gebruikt als werknemers vanaf hun thuiscomputer willen inloggen op de pc of laptop die op kantoor staat.

Het bedrijf denkt dat cloudcomputing de toekomst heeft en speelt daarop in met deze stap.

Vanaf 2 augustus verkrijgbaar

Vanaf 2 augustus 2021 zal Windows 365 beschikbaar zijn in de vorm van een maandelijks abonnement. Er komen twee verschillende varianten. Zo kun je kiezen tussen Business en Enterprise, elk heeft zijn eigen prijs, al zijn die nog niet bekend. Ook kun je als klant kiezen tussen Windows 10 of Windows 11 (zodra deze beschikbaar is).

In een later stadium (wanneer is nog niet bekend) krijgen ook consumenten toegang tot de clouddienst. Het werkt in bijna alle webbrowsers op zowel Macs, iPads, Android devices en apparaten met Linux.

Dit artikel is geschreven door

Roy Dekker

Nieuwe media
rdekker@velzart.nl

Wellicht ook interessant

Risky User of User at Risk

In deze maand van Cybersecurity Awareness, een onderwerp om even over na te denken: ben ik een Risky User of een User at Risk?

MFA voor Microsoft 365 gebruikers

MFA op Microsoft omgeving wordt verplicht en in deze maand van de Cybersecurity Awareness maakt dit de perfecte aanleiding voor een informatief artikel.

We kijken uit naar je vraag…

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange