skip to Main Content

Teams: de startpagina van
jouw bedrijf _

Vragen over dit
onderwerp?

Inmiddels hebben veel organisaties de weg gevonden naar en binnen Microsoft Teams. Vergaderingen gaan digitaal, er wordt samengewerkt aan documenten, er wordt gechat en er worden nieuwsberichten gemaakt en gedeeld binnen Teams. Maar wat als Teams nu de centrale startplek zou zijn voor een (nieuwe) medewerker?

“Beste medewerker, als je iets zoekt kan je altijd vinden via Teams”.

bedrijf-startpagina

Voorbeeld organisatie startpagina

Welke plek Teams inneemt in een organisatie verschilt nog wel veel. Soms is het een tool ‘erbij’ wat vaak resulteert in een minimale adoptie. Soms wordt het slechts gebruikt door één afdeling. Soms is Teams het absolute middelpunt van een organisatie. Als we Microsoft na zouden praten dan zou Teams echt het absolute middelpunt moeten zijn. Laat ik dit nu even bewust in het midden maar laten we kijken hoe we Teams nóg aantrekkelijker kunnen maken voor de mensen binnen jouw organisatie. Dit doen we in deze casus door middel van het toevoegen van een startpagina aan Teams.

Een startpagina, de link naar het intranet, is feitelijk gezien een SharePoint pagina / website. Deze pagina is op te maken in de eigen huisstijl van de organisatie en is te vinden als eerste knop, linksboven in Teams, dus boven de knop Activiteit. De inhoud van een dergelijke pagina is volledig zelf te bepalen. Een kleine opsomming van wat er bijvoorbeeld geplaatst kan worden zijn:

• Een overzicht van de verloven
• Een overzicht van verjaardagen
• Organisatie informatie als KVK, IBAN, BIC
• Teamindeling met bijvoorbeeld extra aandacht voor BHV-ers
• HRM informatie
• Links naar externe bronnen vanuit HRM als pensioenfondsen, salarisportals enz..
• Procedures
• Links naar externe werk-gerelateerde bronnen als leveranciers, portals, nieuwsbronnen
• ….

De boodschap mag duidelijk zijn, er is veel mogelijk en zeker qua opmaak kan de site gemaakt worden tot een echt verlengstuk van de informatievoorziening binnen de organisatie. Kan een medewerker via Teams de juiste informatie vinden en is dit aantrekkelijk opgemaakt draagt dit nog meer bij aan de adoptie van Teams maar zeer zeker ook aan een betere interne informatievoorziening, simpel en gecentraliseerd op één plek.

Hulp nodig bij het opzetten van een SharePoint site en/of het toevoegen van de startpagina aan Teams, laat het ons weten.

Dit artikel is geschreven door

Niels den Hild

Consultant Business Productivity
ndenhild@velzart.nl

Recente publicaties

Onze nieuwe collega Arjan Klootsema

Ontmoet Arjan, onze nieuwe aanwinst! Met zijn enthousiasme voor klantgerichtheid, gaat hij aan de slag als commercieel medewerker binnendienst.

Klantcase: VOXTUR

Data is essentieel voor organisaties. Met ENOA - beheerde werkplek 365 bieden wij VOXTUR een veilige 'digitale' werkplek met overal veilige toegang tot bedrijfsdata.

Koen in gesprek met Dennis Kluytmans

Als recruiter bij VelzArt kreeg Koen een jaar geleden de kans om getalenteerde kandidaten te vinden. Één van de talenten die recent bij ons is gestart is Dennis.

We kijken uit naar je vraag

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange