skip to Main Content

Nieuwe Microsoft Teams
functies aangekondigd_

Vragen over dit onderwerp?

Nieuwe Teams functies aangekondigd tijdens Ignite 2020 conferentie

Tijdens de afgelopen Ignite conferentie heeft Microsoft een aantal nieuwe features aangekondigd voor hét samenwerkingsplatform Microsoft Teams die binnenkort d.m.v. een update worden toegevoegd. De update is voor een groot deel gericht op videobellen en groepsgesprekken. Het maximum aantal mensen dat een vergadering kan bijwonen wordt later dit jaar ook uitgebreid naar 1.000 deelnemers, terwijl Microsoft de view-only capaciteit zal verhogen naar 20.000.

– Meer informatie over het plannen van een Microsoft Teams vergadering.

Teams Together mode

De Together Mode, dat Microsoft in juli onthulde, en doet denken aan het spelletje ‘Wie is het?’ zal ook enkele updates krijgen. Door gebruik te maken van de together mode worden deelnemers met hoofd en schouders in een virtuele omgeving geplaatst, zodat het lijkt alsof ze bij elkaar in één ruimte zitten. Er zullen nieuwe scenes worden toegevoegd waaronder een koffiebar en verschillende vergaderzalen.

Vanwege de huidige corona pandemie waardoor er massaal wordt thuisgewerkt wil Microsoft hun gebruikers met de Together-mode het gevoel geven dat ze dichter bij elkaar zijn.

Teams together mode

Vanaf volgende maand zal Microsoft ook breakout-ruimtes ondersteunen, waardoor de deelnemers zich in kleinere groepen kunnen opsplitsen. Presentatoren zullen aankondigingen kunnen doen aan al die ruimtes, deelnemers indelen of terugtrekken naar de hoofd vergaderruimte. Deze ruimtes (groepjes) kunnen handig zijn voor brainstormsessies of trainingen waarbij tijdens een presentatie moet worden overlegd of een opdracht moet worden gemaakt.

Andere updates die er aan komen zijn onder andere gestroomlijnde weergave van gesprekken, een verbeterde zoekfunctie en nieuwe achtergronden.

Dit artikel is geschreven door

Roy Dekker

Nieuwe media
rdekker@velzart.nl

Wellicht ook interessant

We kijken uit naar je vraag…

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange