skip to Main Content

ISO 27001 certificaat
in de pocket!_

Vragen over dit onderwerp?

Hoera! We zijn enorm blij en trots te kunnen melden dat we de ISO 27001 certificering hebben behaald! Deze certificering toont aan dat we onze informatieprocessen continu beheersen en verbeteren. Veilig omgaan met data en persoonsgegevens van onze medewerkers en klanten stellen we dan bij VelzArt ook als topprioriteit.

Voor het behalen van het ISO 27001 certificaat hebben wij begin vorig jaar Beschermheren B.V. benaderd met de vraag voor ondersteuning bij een ISO certificeringstraject. Dit had met name te maken met het feit dat wij iemand nodig hadden die het certificeringstraject als projectleider zou kunnen aanvliegen en de juiste ondersteuning zou kunnen bieden. Maar dankzij de hulp van Beschermheren was het overzichtelijk welke stappen wij moesten nemen om tot certificering te komen.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een wereldwijd erkend certificaat op het gebied van informatiebeveiliging. Het certificaat is een kwaliteitslabel dat uitstraling geeft aan je organisatie. Het geeft mede vertrouwen aan je (potentiële) klanten over je respect voor de AVG privacywetgeving en de manier waarop je omspringt met data. In ISO 27001 zijn eisen aan informatiebeveiliging vastgelegd. Organisaties met een ISO 27001 certificaat zijn goed gewapend tegen datalekken. Het biedt geen 100% bescherming, maar zorgt er wel voor dat databeveiliging in het middelpunt van de aandacht van de volledige organisatie komt te staan.

Klaar voor verdere groei

Eén van de belangrijke prestatie-indicatoren bij dit succes was de grote commitment vanuit de directie, het management en onze medewerkers, gecombineerd met de sturende en begeleidende rol vanuit de consultants van Beschermheren. Met het behalen van dit certificaat is voor ons de bevestiging dat we de processen rond onze dienstverlening en informatiebeveiliging ook daadwerkelijk goed hebben georganiseerd. Met dit resultaat zijn we dan ook ontzettend blij en klaar voor verdere groei!

Dit artikel is geschreven door

Walter van Heemskerk

ICT specialist
wvanheemskerk@velzart.nl

Wellicht ook interessant

MFA voor Microsoft 365 gebruikers

MFA op Microsoft omgeving wordt verplicht en in deze maand van de Cybersecurity Awareness maakt dit de perfecte aanleiding voor een informatief artikel.

MS Teams krijgt ruimtelijke audio

Teams is onlangs uitgerust met ruimtelijke audio, wat zorgt voor een betere luisterervaring tijdens videogesprekken met meerdere deelnemers.

We kijken uit naar je vraag…

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange