Onbezorgd op vakantie met de VA vakantietips 🌞

De zomervakantie staat voor de deur! Voordat jij je koffers inpakt en naar de zon vertrekt, hebben we enkele handige tips voor ondernemers en hun medewerkers om de digitale veiligheid te waarborgen, zowel tijdens als na je vakantie.

Geplaatst op 4 juli 2024

2 minuten

Veilig online met 4G of 5G

Wifi-netwerken op vakantiebestemmingen zijn vaak onveilig. Gebruik altijd 4G of 5G voor een veilige internetverbinding.

Multi-Factor Authenticatie

Activeer Multi-Factor Authenticatie (MFA) voor al je belangrijke accounts. Een extra beveiligingslaag houdt je gegevens veilig, zelfs als iemand je wachtwoord weet.

Back-ups maken

Maak een back-up van al je belangrijke documenten en foto’s. Zo verlies je niets, zelfs als er iets met je apparaten gebeurt.

Automatisch beantwoorden van e-mails

Het lekkerste moment net voor de vakantie: het instellen van automatisch beantwoorden op de e-mail. Waarom wachten? Het kan nu al en het kan op meerdere plekken. Outlook lokaal, Outlook online of zelfs in Teams. Let wel: één keer instellen en het werkt over al deze oplossingen. Ofwel, de Outlook Out-of-Office melding werkt ook in Teams.

Delen met mate

Het is zo verleidelijk om je voorpret en mooie vakantiefoto’s meteen te delen op sociale media. Maar wist je dat ook inbrekers meegluren? Ze speuren sociale media af om te zien wie er niet thuis is, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Wil je toch dat leuke kiekje van je vakantie of dagje weg delen? Wacht dan tot je weer thuis bent.

Sterke wachtwoorden

Gebruik sterke, unieke wachtwoorden voor al je accounts. Vermijd eenvoudig te raden wachtwoorden zoals “123456” of “vakantie2024”.

Vakantie meldingen (bedrijfs-breed)

Wordt de hele organisatie gesloten voor vakantie? Dan is het belangrijk dat de telefonie correct is ingesteld, inclusief een afwezigheidsmelding en juiste doorschakelingen. Ons Service team ontvangt vaak last-minute meldingen zoals: “Oh ja, we zijn vanaf morgen drie weken gesloten.” Laten we proberen dit te voorkomen. En als de organisatie er even helemaal tussenuit gaat, zorg dan ook voor de juiste updates op de website en mogelijk ook op alle sociale media kanalen. Duidelijkheid is hierbij essentieel, nietwaar?

Met deze tips kun je met een gerust hart genieten van je vakantie!🌴🏖️

Fijne vakantie!
VelzArt – Het antwoord op ICT

Deel dit artikel

Geschreven door: Walter van Heemskerk

ICT specialist