Deze stappen bieden extra veiligheid voor Microsoft 365

Voor veel bedrijven is Microsoft 365 het middelpunt van de organisatie op het gebied van communicatie. Graag geven wij jouw enkele tips om de beveiliging van jouw Microsoft 365 gegevens te verbeteren.

Geplaatst op 4 mei 2021

4 minuten

De afgelopen weken kwamen forse koppen voorbij in het nieuws. Tienduizenden bedrijven zouden risico lopen door grote kwetsbaarheden in Microsoft Exchange Server. Inmiddels heeft Microsoft patches uitgebracht voor de 2010-, 2013-, 2016- en 2019-versies van Exchange. In mindere mate is Microsoft 365 het slachtoffer van hackersaanvallen, maar het gevaar ligt altijd op de loer.

Voor veel bedrijven is Microsoft 365 het middelpunt van de organisatie op het gebied van communicatie. De hoeveelheid e-mails, data en documenten die organisaties jaarlijks versturen via Microsoft 365 neemt sterk toe. Niemand wil worden aangevallen door hackers of malware.

Graag geven wij jouw enkele tips om de beveiliging van jouw Microsoft 365 gegevens te verbeteren:

Bescherm je e-mail tegen phishing-aanvallen

Phishing-e-mails, waarbij ransomware wordt verspreid via bijvoorbeeld e-mailbijlagen, is een van de grootste problemen op het gebied van gegevensbeveiliging waarmee organisaties tegenwoordig te maken hebben. Niet alle werknemers zijn echter even waakzaam. Daarom hebben organisaties bescherming tegen phishing nodig. Met een SPF voorkomen wij dat kwaadwillende jouw domein kunnen spoofen, dus dat ze jouw e-mailidentiteit kunnen aannemen. Het verhindert dus dat anderen slachtoffer worden van phishing (of spam) uit naam van jouw bedrijf.

Wat jouw organisatie kan doen tegen phishing:

  • Maak medewerkers bewust van de gevaren
  • Controleer altijd de afzender en website URL
  • Verstrek nooit bankgegevens via e-mail, WhatsApp, telefoon of social media
  • Klik niet zomaar op vreemd links die je niet vertrouwd in berichten

Twee-factor-authenticatie gebruiken voor extra beveiliging

Gewoonlijk typen werknemers een gebruikersnaam en wachtwoord in om hun identiteit te verifiëren wanneer ze zich aanmelden bij Microsoft 365. Organisaties kunnen er echter niet altijd op vertrouwen dat hun werknemers ijverig genoeg zijn om hun wachtwoorden te allen tijde te beveiligen. Microsoft’s Multi-Factor Authentication (MFA) is een effectieve manier om de beveiliging van Microsoft 365 gegevens van jouw organisatie en werknemers te verbeteren. Het biedt een tweestapsverificatieproces dat tegenwoordig op grote schaal wordt gebruikt, waaronder bij online bankieren. MFA beschermt Microsoft 365 gebruikers tegen cyberaanvallen die gericht zijn op accounts met zwakke of gestolen wachtwoorden. Als deze functie is ingeschakeld, biedt dit een extra beveiliging laag voor samenwerkingstools.

Graag ondersteunen wij jouw bij het instellen van de Microsoft Authenticator voor Microsoft 365. In onze kennisbank vind je een gebruikersvriendelijke handleiding voor het instellen van MFA.

Advies voor thuiswerkers

Vanwege de pandemie werken veel mensen op dit moment thuis. Maar thuiswerken brengt ook risico’s met zich mee. Hackers en ander cybergespuis hebben het virus ontdekt als middel om computers binnen te dringen. Ons advies door iedereen die veilig thuis wilt werken:

  • Maak gebruik van een vertrouwd en beveiligd (wifi)netwerk.
  • Houd rekening met het ontvangen van phishingmails en valse e-mails omtrent het Coronavirus. Het is bekend dat criminelen gebruik maken van de huidige ontwikkelingen door het versturen van phishingmails of het verspreiden van malware. Als je een malafide e-mail hebt ontvangen, meldt dit dan bij jouw beheerorganisatie. Ga niet in op de phishingmail.
  • Klik niet op links in e-mailberichten, open geen onbekende bijlagen en vul geen gegevens in bij e-mailberichten die je niet verwacht of van een onbekende afzender zijn.
  • Houd de organisatierichtlijnen aan betreffende informatiebeveiliging. Ga bewust om met informatie thuis en wat je bespreekt in berichtenapps of tijdens een videogesprek.
  • Volg de richtlijnen van de organisatie omtrent gebruik van hard- en software. Denk aan gebruik van privé- en randapparatuur en het installeren van applicaties. Een voorbeeld is de malafide app ‘COVID19 Tracker’ deze installeert de CovidLock ransomware op apparaten met het Android besturingssysteem.
  • Controleer of de producten die jij gebruik wel veilig en up-to-date zijn.
  • Beveilig je accounts d.m.v. een twee staps verificatie (MFA) en wijzig regelmatig je wachtwoord.

Deel dit artikel

Geschreven door: Roy Dekker

Online Marketeer rdekker@velzart.nl