skip to Main Content

Afwezigheidsassistent
Outlook instellen_

Vragen over dit onderwerp?

Door vakantie of ziekte kan het gebeuren dat je enige tijd niet kan antwoorden op binnengekomen e-mail in Outlook. Toch kan het handig zijn dat diegene die jou gemaild heeft een antwoord terug krijgt zodat hij in ieder geval niet zit te wachten op een antwoord. In deze beknopte uitleg lees je hoe je zelf eenvoudig een out of office kunt instellen.

Automatisch afwezigheidsberichten versturen vanuit Outlook

1. Klik op Bestand en klik vervolgens op Automatische antwoorden.

2. Schakel in het dialoogvenster Automatische antwoorden het selectievakje Automatische antwoorden verzenden in.

Je kunt ook een datumbereik voor automatische antwoorden instellen. Er worden dan geen automatische antwoorden meer verzonden vanaf de datum en tijd die je opgeeft voor de eindtijd. Als je geen bereik opgeeft, moet je automatische antwoorden handmatig uitschakelen.

Opmerking: Als je Automatische antwoorden niet ziet, gebruik dan Regels en waarschuwingen om een afwezigheidsbericht in te stellen.

3. Typ op het tabblad Binnen mijn organisatie het antwoord dat je aan teamgenoten of collega’s wilt verzenden wanneer je afwezig bent.

Opmerking: Als je Iedereen buiten mijn organisatie selecteert, wordt jouw automatische antwoord verstuurd in reactie op elk e-mailbericht, inclusief nieuwsbrieven, advertenties en mogelijke ongewenste e-mail. Als je ook naar personen buiten jouw organisatie automatische antwoorden wilt verzenden, is het beter om Alleen mijn contactpersonen te selecteren.

4. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.

Automatische afwezigheidsberichten uitschakelen

Wanneer Outlook is ingesteld voor het verzenden van automatische antwoorden, zie je een bericht onder het lint met deze informatie. Selecteer Uitschakelen om automatische afwezigheidsberichten uit te schakelen. Als je de datums wilt wijzigen voor automatische antwoord of het verzonden bericht, gebruik dan de bovenstaande stappen om jouw instellingen te wijzigen.

Automatische antwoorden bijwerken in de Outlook-app voor mobiele apparaten

Je kunt jouw automatische antwoorden bijwerken in Outlook voor iOS of Outlook voor Android. Klik hier om de app te downloaden en jouw automatische antwoorden onderweg te beheren.

Dit artikel is geschreven door

Mike van Burk

Commercieel Medewerker binnendienst
mvanburk@velzart.nl

Wellicht ook interessant

Klantcase: VOXTUR

Data is essentieel voor organisaties. Met ENOA - beheerde werkplek 365 bieden wij VOXTUR een veilige 'digitale' werkplek met overal veilige toegang tot bedrijfsdata.

Koen in gesprek met Dennis Kluytmans

Als recruiter bij VelzArt kreeg Koen een jaar geleden de kans om getalenteerde kandidaten te vinden. Één van de talenten die recent bij ons is gestart is Dennis.

ISO met Walter van Heemskerk

Wederom zijn wij onlangs geslaagd voor de ISO 27001 certificering. Walter is bij ons de ISO Manager en controleert of VelzArt zich aan de regels houdt.

We kijken uit naar je vraag…

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange