Aantal Microsoft Teams gebruikers schieten door het dak

Microsoft haalt meer omzet en ziet het aantal Microsoft Teams gebruikers stijgen naar 115 miljoen.

Geplaatst op 28 oktober 2020

2 minuten

Aantal Microsoft Teams
gebruikers schieten door het dak_
Vragen over dit onderwerp?

Tijdens de kwartaalcijfers presentatie van gisteravond, onthulde Microsoft CEO, Satya Nadella, dat videobeldienst Microsoft Teams een mijlpaal van meer dan 115 miljoen dagelijkse actieve gebruikers had bereikt. Daarmee hebben ze in slechts 6 maanden tijd 40 miljoen nieuwe gebruikers weten te binden. In april stond de teller nog op 75 miljoen actieve gebruikers.

De toenemende populariteit van Microsoft Teams is zeer zeker te danken aan de wereldwijde COVID-19 pandemie die meer mensen gedwongen heeft om thuis te werken en online te communiceren. De pandemie en de bijbehorende lockdowns hebben ook de rivaliteit tussen de verschillende communicatie-apps en -diensten dramatisch doen toenemen, waardoor de meeste grote spelers gedwongen zijn te innoveren en de consument meer waarde te bieden met extra functionaliteit en een grotere toegankelijkheid om aantrekkelijk te blijven.

Een van de meest opmerkelijke compromissen die Microsoft in 2020 heeft gesloten om te concurreren met rivalen als Zoom en Google, was het ontsluiten van de mogelijkheid om videovergaderingen te maken voor gratis gebruikers. Tot dan toe was een commerciële versie van Microsoft Teams nodig om gebruik te mogen maken van deze functionaliteit.

Een bijkomend voordeel van Microsoft Teams is dat ze continue blijven innoveren met nieuwe features. Zo werd het in juli mogelijk om deelnemers van een videogesprek in een virtuele omgeving te plaatsen, waardoor het lijkt alsof ze bij elkaar in een collegezaal zitten en kon je een maand eerder je Microsoft Teams achtergrond aanpassen tijdens het beeldbellen.Wil je ook aan de slag met Microsoft Teams? Download dan Teams op de website van Microsoft. Standaard wordt al gekeken welk besturingssysteem je hebt. Via deze link kun je Microsoft Teams downloaden.Nieuw bij Microsoft Teams? Gebruik onze Nederlandstalige Microsoft Teams handleiding om de basisbeginselen te leren.Dit artikel is geschreven door
Roy Dekker
Nieuwe media
rdekker@velzart.nl

Wellicht ook interessant

We kijken uit naar je vraag…

JTIwJTVCbmluamFfZm9ybSUyMGlkJTNEMSU1RCUyMA==

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform