5 voordelen van Microsoft Teams

Al bekend met de snelst groeiende samenwerkingsapp om eenvoudiger en efficiënter te kunnen samenwerken? Zo niet, zeg dan welkom tegen Microsoft Teams. Een op chat gebaseerde app waarbij teamwerk centraal staat. Met Teams is het mogelijk om in een gedeelde werkruimte te kunnen chatten, vergaderen, bestanden te delen en met zakelijk apps te kunnen werken. Om jou te kunnen inspireren hoe een moderne en slimme werkplek eruit kan zien hebben wij een vijftal voordelen van Microsoft Teams op een rijtje gezet.

Geplaatst op 8 oktober 2019

2 minuten

1. De kracht van eenvoud en verbinding

Omdat Teams een tool van Microsoft zelf is, is er sprake van een naadloze verbinding tussen alle office apps. Middels Teams kan je samen en eenvoudig bestanden maken, delen en/of bewerken. Daarnaast biedt teams de mogelijkheid om vergaderingen te houden, op te nemen en op te slaan.

 

2. Effectiever communiceren

In teams werk je met communicatiekanalen waarbij de desbetreffende personen in een digitaal team geplaats zijn. Op deze manier kan je gemakkelijker in projecten communiceren, samenwerken en data delen.

 

3. Minder e-mail, beter op de hoogte

Door gebruik te maken van Teams als communicatiekanaal bespaar je jezelf en je team veel onnodige e-mails met de meest recente bestanden en informatie. Middels één kanaal in Teams ben je optimaal op de hoogte en ontstaan er ook minder verwarringen.

 

4. Zelf inrichten van je digitale werkplek

Het is binnen Teams mogelijk om je werkomgeving volledig aan een specifieke project of team aan te passen. Je kan onder andere apps van derden toevoegen, instellingen wijzigen per team, het toevoegen van specifieke kanalen en het instellen van voorkeuren voor notificaties.

 

5. Je team beveiligen

Een heel belangrijk voordeel van Microsoft Teams is dat je data veilig zal zijn zodra dit gecommuniceerd wordt binnen een project/team. Door de integratie met alle Office apps is er sprake van een beveiligde samenwerking.

 

Bekijk hier de introductie van Microsoft zelf. Mocht je meer willen weten of eens willen sparren over wat Teams voor jouw organisatie kan betekenen neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder!

Deel dit artikel

Geschreven door: Niels Den Hild