Wij staan achter Oranje, maar geven Rood – Wereld Bloeddonordag

“Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed…” Op 14 juni is het Wereld Bloeddonordag en begint het EK voetbal 2024. 🧡

Geplaatst op 13 juni 2024

2 minuten

Door deze boodschap te verbinden met het EK hopen we een gevoel van eenheid op te wekken en meer mensen bewust te maken van het belang van bloeddonatie. Bij VelzArt zijn we trots op onze collega’s die hun mouwen opstropen en bloed doneren bij Sanquin. Terwijl we samen ons nationale team aanmoedigen, kunnen we ook levens redden door bloed te geven.

Bloed doneren

In Nederland is er voortdurend behoefte aan donoren. Slechts één op de vijftig mensen doneert bloed of plasma, terwijl één op de vier mensen ooit bloed nodig heeft. Met één enkele donatie kun je meerdere levens redden.

Elke donatie telt en kan hét verschil maken voor patiënten in nood, van kankerpatiënten tot mensen die een operatie ondergaan of slachtoffers van ongevallen. Door te doneren, geef je anderen de kans op herstel en een gezonde toekomst.

Bloed doneren is eenvoudig en veilig. Het afnemen van bloed duurt zo’n 10 minuten. Tijdens je afspraak worden er medische vragen gesteld en meten ze onder andere je bloeddruk. Na je donatie zorgt een kopje koffie en een snack ervoor dat je weer op krachten komt. Mannen mogen tot 5 keer per jaar bloed doneren. Vrouwen maximaal 3 keer.

Word donor in 3 stappen

Wil jij samen met bijna 400.000 andere donors levens redden? We kunnen niet wachten!

1. Online aanmelden
Meld je online aan in 5 minuten en maak een afspraak bij jou in de buurt.

2. Medische check
Bij je eerste afspraak onderzoeken ze in een uur je Hb-waarde en bloeddruk. Ook nemen ze bloed af om te testen op infectieziekten en om je bloedgroep te bepalen. Je doneert nog niet.

3. Eerste oproep
Als uit de test blijkt dat je bloed kunt geven, mag de vlag uit. Je bent officieel donor! Zodra je bloed nodig is, ontvang je een oproep voor je eerste donatie. 🧡

Deel dit artikel

Geschreven door: Roy Dekker

Online Marketeer rdekker@velzart.nl