Tienduizenden mailservers gehackt door Microsoft lek

Door een beveiligingslek bij Microsoft zijn nu tienduizenden mailservers van organisaties het slachtoffer geworden van hackersaanvallen.

Geplaatst op 10 maart 2021

2 minuten

Tienduizenden mailservers
gehackt door Microsoft lek_
Vragen over dit onderwerp?

Door een beveiligingslek dat enkele dagen geleden werd ontdekt zijn nu tienduizenden mailservers van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen wereldwijd het slachtoffer geworden van hackersaanvallen.Het lek geeft hackers volledige toegang tot en controle over alle mail en gebruikersdata op de server. Het Nationaal Cybersecurity Center (NCSC) waarschuwde maandag dat 40 procent van de Exchange-servers in Nederland kwetsbaar is. De kwetsbaarheid zou niet gelden voor de clouddiensten. Alleen de Exchange Server versies 2013, 2016 en 2019 zijn getroffen, aldus Microsoft.

Het NCSC heeft het afgelopen weekend Nederlandse bedrijven gewaarschuwd om actief te handelen rondom de kwetsbaarheden. Aangeraden wordt de update van Microsoft zo snel mogelijk te installeren. Verder worden bedrijven ook aangeraden om hun Exchange Server te controleren met scripts die door Microsoft zijn uitgebracht. Hoewel de kwetsbaarheden door de nieuwe update worden gedicht, is het immers toch mogelijk dat systemen al geïnfecteerd zijn.VelzArt doet er alles aan om jou zo goed mogelijk te beschermen tegen alle mogelijke risico’s. Met onze ENOA-dienstverlening zijn wij al jarenlang de proactieve partner voor onze klanten, doormiddel van deze diensten hebben wij al onze klanten snel weer naar een veilig niveau gebracht.

Wil jij weten hoe wij jouw organisatie ook kunnen beschermen zodat jij zorgeloos gebruik kunt maken van jouw omgeving? Neem contact op met een van onze specialisten.Dit artikel is geschreven door
Wouter Lodder
Tweedelijns servicedesk
wlodder@velzart.nl

Wellicht ook interessant

We kijken uit naar je vraag…

JTIwJTVCbmluamFfZm9ybSUyMGlkJTNEMSU1RCUyMA==

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform