ISO 27001 certificaat in de pocket!

Eén van de belangrijke prestatie-indicatoren bij dit succes was de grote commitment vanuit onze directie en medewerkers, met een begeleidende rol vanuit Beschermheren.

Geplaatst op 16 maart 2021

2 minuten

ISO 27001 certificaat
in de pocket!_
Vragen over dit onderwerp?

Hoera! We zijn enorm blij en trots te kunnen melden dat we de ISO 27001 certificering hebben behaald! Deze certificering toont aan dat we onze informatieprocessen continu beheersen en verbeteren. Veilig omgaan met data en persoonsgegevens van onze medewerkers en klanten stellen we dan bij VelzArt ook als topprioriteit.

Voor het behalen van het ISO 27001 certificaat hebben wij begin vorig jaar Beschermheren B.V. benaderd met de vraag voor ondersteuning bij een ISO certificeringstraject. Dit had met name te maken met het feit dat wij iemand nodig hadden die het certificeringstraject als projectleider zou kunnen aanvliegen en de juiste ondersteuning zou kunnen bieden. Maar dankzij de hulp van Beschermheren was het overzichtelijk welke stappen wij moesten nemen om tot certificering te komen.
Wat is ISO 27001?
ISO 27001 is een wereldwijd erkend certificaat op het gebied van informatiebeveiliging. Het certificaat is een kwaliteitslabel dat uitstraling geeft aan je organisatie. Het geeft mede vertrouwen aan je (potentiële) klanten over je respect voor de AVG privacywetgeving en de manier waarop je omspringt met data. In ISO 27001 zijn eisen aan informatiebeveiliging vastgelegd. Organisaties met een ISO 27001 certificaat zijn goed gewapend tegen datalekken. Het biedt geen 100% bescherming, maar zorgt er wel voor dat databeveiliging in het middelpunt van de aandacht van de volledige organisatie komt te staan.
Klaar voor verdere groei
Eén van de belangrijke prestatie-indicatoren bij dit succes was de grote commitment vanuit de directie, het management en onze medewerkers, gecombineerd met de sturende en begeleidende rol vanuit de consultants van Beschermheren. Met het behalen van dit certificaat is voor ons de bevestiging dat we de processen rond onze dienstverlening en informatiebeveiliging ook daadwerkelijk goed hebben georganiseerd. Met dit resultaat zijn we dan ook ontzettend blij en klaar voor verdere groei!Dit artikel is geschreven door
Walter van Heemskerk
ICT specialist
wvanheemskerk@velzart.nl

Wellicht ook interessant

We kijken uit naar je vraag…

JTIwJTVCbmluamFfZm9ybSUyMGlkJTNEMSU1RCUyMA==

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform