Het Blik: van Mark

In de serie “Het Blik” stellen wij de medewerkers van VelzArt voor. We geven een blik op de werkdag van de persoon. Maar laten ook zien wat de blik van de persoon op de organisatie VelzArt is en we blikken terug en kijken vooruit. En ja, wat heeft de persoon het liefste zitten in het VA Blik. Kortom, het blik van VelzArt.

Geplaatst op 20 februari 2022

1 minuten

Mark

Voor mensen die al langer met VelzArt samenwerken weten het, we hebben er twee. Dubbelzinnig? Nee drie dubbel! Naast Mark Dekker hebben we namelijk ook Mark Ellis. Maar naast Mark Dekker hebben we namelijk nog een Dekker, Roy Dekker. En ja, beide heren Dekker zijn geboren op dezelfde dag en komen uit hetzelfde eitje en dus hebben we ook nog eens twee mensen binnen VelzArt die echt volledig op elkaar lijken, althans, voor de buitenstaander. Dit ‘blik’ gaan we dus werpen op de binnen VelzArt zo genoemde Mark D.

Mark is tegenwoordig onze man verantwoordelijk voor alle inkoop binnen VelzArt maar heeft al een intensief pad achter de rug in de 12 jaar 😍 dat hij al werkzaam is bij VelzArt. Van stagiair tot zeer gewaardeerde medewerker, door collega’s, klanten en leveranciers. Dit is het verhaal van de vader van Ivar en de man van Corine, woonachtig in het prachtige pittoreske Nieuwwaal.

“Mijn naam is Mark, 34 jaar en sinds 2010 werkzaam bij VelzArt. Eigenlijk was ik al iets eerder bij VelzArt omdat ik ook stage heb gelopen in 2008 / 2009. Eigenlijk ben ik met de organisatie meegegroeid. Van stagiair, repair-medewerker, consumenten sales, vestigingsmanager winkel tot zakelijke sales en nu verantwoordelijk voor de inkoop. Ja, best wel wat dingetjes gedaan in de tussentijd als ik het zo bekijk. Mooi toch?”

 

“Mijn naam is Mark, 34 jaar en sinds 2010 werkzaam bij VelzArt. Eigenlijk was ik al iets eerder bij VelzArt omdat ik ook stage heb gelopen in 2008 / 2009. Eigenlijk ben ik met de organisatie meegegroeid. Van stagiair, repair-medewerker, consumenten sales, vestigingsmanager winkel tot zakelijke sales en nu verantwoordelijk voor de inkoop. Ja, best wel wat dingetjes gedaan in de tussentijd als ik het zo bekijk. Mooi toch?”

Hoe ben je gekomen tot de dag van vandaag? (bij VelzArt)

“Destijds woonde ik in Meteren en was de winkel in Waardenburg voor mij ideaal om stage te lopen. Dicht bij huis en uiteraard exact in het vakgebied waar ik les in had. Wel grappig om eens terug te blikken op die tijd met de jonge directie aan het roer en bijvoorbeeld ook Jacob die er nu ook nog steeds is. Na het afronden van mijn studie ICT beheer ben ik vrij snel weer in contact gekomen met Wesley en ben ik in vast dienstverband aan de slag gegaan.

De afgelopen twaalf jaar heb ik alle hardware en software voorbij zien komen. Het is een sport om de juiste combinaties bij elkaar te zoeken en daar dan de scherpste prijzen voor te krijgen. Na de sluiting van onze winkel aan de steenweg in Waardenburg kwam ik volledig op de zakelijke sales en inkoop terecht en werd dit echt mijn ding. Ik ken onze leveranciers goed, weet waar ik moet zijn voor de juiste spullen en oplossingen en kom zo ook tot het beste voor ons en de klant. Nieuwe techniek en oplossingen zorgen ervoor dat het altijd een uitdaging is. Denk bijvoorbeeld nu aan Azure oplossingen, is net wat anders als een videokaartje zeg maar. “

En dus ben je nu?

“Op het organigram staat Inkoop & RMA dus daar ligt een deel van mijn dagelijkse taken. Daarnaast heb ik nog wel veel verkoop en advies trajecten met klanten dus de dagen zijn gecombineerd. Oh ja, en de PV niet te vergeten natuurlijk. We hebben al een hele tijd een PV en sinds een jaar of 4 maak ik onderdeel uit van dat team. Leuke uitjes verzinnen voor VelzArt, er zijn minder leuke dingen te verzinnen. Dat dus.”

Een blik op de dag, bijvoorbeeld vandaag?

“De dag van vandaag is tot nu toe één overleg met team Sales en daarna dit ‘interview’. Ik heb straks een telefonisch gesprek met een leverancier staan voor de inkoop van een hardware oplossing voor een klant. Tickets bijwerken, uiteraard. Er zijn nog een drietal klanten die een prijs terug verwachten vandaag en ik heb een overleg staan met een ICT consultant voor een komend traject.

We hadden beter morgen kunnen pakken. Dan hebben we overleg met de PV over het 20 jarig bestaan van VelzArt. Daar kan ik nu helaas niks over zeggen uiteraard 😊 “

En een blik op de toekomst?

“Ik ben 12 jaar met VelzArt meegegroeid, niet in de breedte overigens 😂 maaruh gezien de stappen die we maken als organisatie zal ik daar ongetwijfeld in mee gaan. Ik ben van techniek, naar verkoop naar inkoop gegaan. Dit bevalt me buitengewoon. De functie die ik nu heb wordt alleen maar groter. Misschien een team inkopers?”

En nu de belangrijkste vraag, wat stoppen we in het VA Blik?

“Ik zag dat mijn collega Yoeri er kikkertjes in wilde en dat het uiteindelijk toch ook gewoon pils werd. Laat ik dan beginnen om er pils in te doen en dan top ik hem af met een Feyenoord bal bovenop! Met 15 aankopen worden we eindelijk weer kampioen 😅!”

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform