Het Blik: van Bart

In de serie ”Het Blik” stellen wij onze medewerkers voor. Deze week: Bart van Velzen.

Geplaatst op 1 december 2022

2 minuten

In de serie “Het Blik” stellen wij normaal de medewerkers van VelzArt voor. Deze keer een uitzondering: we stellen voor Bart van Velzen, mede-eigenaar van VelzArt. In het kader van het 20-jarig bestaan van de organisatie leek ons dit een leuke twist op ons ‘blik’. En ja, wat heeft Bart het liefste zitten in het VA Blik? Kortom, een speciale editie van het blik van VelzArt. 

Bart

Je zou kunnen zeggen dat Bart de naamgever is van VelzArt, ten dele is dit ook waar. Velzen maakt natuurlijk onderdeel uit van de naamgeving. In die tijd, begin jaren 2000, waren websites natuurlijk aan de orde van de dag. Iedere organisatie wilde er wel één en Bart kon het regelen. Beetje in de artistieke hoek gezocht komt er dan ook Art bij. Zie hier de naam VelzArt. Zei het daadwerkelijk iets? Nee, niet echt. Is er gezocht naar een alternatief? Zeker, maar uiteindelijk niet gevonden en zo is en blijft daar VelzArt, tegenwoordig gevolgd door “Het antwoord op ICT”.

Bart zijn roots binnen VelzArt liggen in de techniek (ICT). Vroeger ging hij met de blauwe Caddy naar klanten om daar klanten te ontzorgen op ICT vlak. Met de groei van de organisatie kwam zijn focus logischerwijs meer op het organisatorische gedeelte te liggen met later zelfs een sterke focus op het financiële gedeelte. Samen met zijn compagnon Wesley Born is hij tegenwoordig veelal gericht op de versteviging en groei van de organisatie in zijn geheel.

“Mijn naam is Bart, 37 jaar en mede-eigenaar van de organisatie VelzArt. Ik woon samen met mijn vrouw Petra en kinderen Lieke en Koen in het prachtige Lith aan de maas, op een woonark! In 2002 ben ik samen met mijn moeder naar het KvK gegaan om VelzArt daar in te schrijven. Ja, samen met mijn moeder! Ik had nog geen rijbewijs én ik was nog niet tekenbevoegd inderdaad . Achteraf uiteraard een mooi moment om samen met mijn moeder te mogen doen, zeker daar waar we nu staan als mens en organisatie. Ik moet wel eerlijk zeggen, het voelt wel als een hele lange tijd geleden en dat is het misschien ook wel. De 20 jaar zijn voorbij gevlogen, maar dat is denk ik ook gewoon een goed teken.”

Hoe ben je gekomen tot de dag van vandaag? (bij VelzArt)

“Ja, het water maakt eigenlijk een belangrijk deel van mijn leven uit. Mijn ouders hebben altijd gevaren en ik ben dan ook geboren op een vrachtschip. Mijn vader heeft nu al jaren een passagiersschip waarmee hij het zogezegde ‘reisje langs de rijn’ vaart. Uiteraard heb ik in mijn jongere jaren hier veel bij mee gevaren. Recent heb ik zelf ook mijn groot vaarbewijs gehaald en ja, wonen wij zelfs op een woonark. Eigenlijk was dit helemaal niet zo mijn bedoeling maar de kans kwam voorbij en ja, toen ik eenmaal mijn gezin had overtuigd, zijn we heerlijk op het water gaan wonen.
Het welbekende knutselen met computers was iets wat ik graag deed en zo ben ik ook een ICT opleiding gaan doen. Ik was en ben eigenlijk wel meer van de praktijk. Eigenlijk ben ik tijdens mijn studie dus al begonnen met VelzArt, om maar dingen in de praktijk te kunnen leren ook. En hier sta ik nog steeds achter, papieren zijn hartstikke mooi maar praktijk ervaring en learning on-the-job zijn net zo belangrijk.

Goh, ja dan gaan we dus echt naar een zolderkamer in Geldermalsen als we terug gaan naar 2002 maar VelzArt is pas echt gaan draaien toen we in 2007 naar Waardenburg aan de Steenweg trokken. Een veel te grote locatie dachten we maar door de winkelbestemming die we er bij kregen bleek dit ook al snel niet meer waar. In 2011 een tweede locatie en in 2022 naar Zaltbommel in ons eigen pand zichtbaar vanaf de snelweg. Ook hier een misschien wel veel te grote locatie dus laten we hopen dat de geschiedenis zich herhaalt . ”

En dus ben je nu?

“Eerlijk gezegd ben ik niet zo van termen als directeur of DGA. Samen met Wesley ben ik eigenaar van VelzArt en proberen we samen met onze mensen de organisatie iedere dag beter te maken en te groeien in alles wat we doen. Ik heb iets meer de financiële pet op en Wesley de commerciële maar voor de rest trekken we volledig samen op.”

Een blik op de dag, bijvoorbeeld vandaag?

“Vanochtend eerst de kinderen naar school gebracht en die haal ik aan het einde dag weer op bij de opvang. Daarna had ik overleg met Wesley en Leon. We proberen meer gedetailleerd inzicht te krijgen in de informatie die onze systemen herbergen. Leon is onze PowerBI guru en helpt ons met deze informatie wens. Daarna een kort overleg met Wesley over wat lopende zaken. Na dit overleg even kort de benen strekken langs de Waal en dan is het tijd voor wat controle slagen op financieel vlak, een wekelijkse routine. De rest van de middag heb ik staan om nog wat met de techniek bezig te zijn. Samen met team Consultants ben ik bezig om bepaalde beveiligingszaken op Microsoft tenants aan te scherpen en te onderzoeken waar we zaken verder kunnen automatiseren. Lekker met de voetjes in de ‘klei’ zullen we maar zeggen.”

En een blik op de toekomst?

“We hebben net ons 20 jarig bestaan gevierd, hier willen we er zeker nog 20 bij aan plakken. We hebben onszelf bepaalde doelen gesteld voor de korte en lange termijn, gericht op onze dienstverlening maar zeker ook op onze mensen. Wij, Wesley en ik, zullen ons volledig focussen om deze doelen te realiseren en ja, waar we dan staan? Laat ik het zo zeggen, ik hoop dat we dan nog steeds als een prettige werkgever / werkomgeving worden ervaren en als een kundige ICT dienstverlener te boek staan. Het is misschien een beetje globaal, maar wel zoals ik er over denk.”

Wat stoppen we in het VA blik?

“Phoeh, herinneringen en foto’s van de afgelopen 20 jaar? Golfballen? Padel-ballen? Extra punten om toch bovenaan te komen in de WK Poule? Nee, ik ga toch voor iets persoonlijks en met water uiteraard. De scheepsbel van de ‘MS Mek’, het vrachtschip waar ik op geboren ben. De bel hangt naast onze bar in de kantine op de 4e verdieping als herinnering aan die tijd.

 

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform