Extra beschermlaag voor Microsoft 365 gebruikers

MFA op Microsoft omgeving wordt verplicht en in deze maand van de Cybersecurity Awareness maakt dit de perfecte aanleiding voor een informatief artikel.

Geplaatst op 12 oktober 2023

2 minuten

Tweestapsverificatie, Multi Factor Authenticatie ofwel MFA op Microsoft omgeving wordt verplicht en in deze maand van de Cybersecurity Awareness maakt dit de perfecte aanleiding voor een informatief artikel.

Wat is MFA?

Multi-Factor Authentication (MFA) is een beveiligingsmethode die vereist dat je twee succesvolle stappen voltooid om toegang te krijgen tot online diensten. Velen herkennen dit wel van het inloggen op DIGID maar ook bij organisaties als KPN en Vattenfall is dit al gewoon goed. Microsoft belooft al langere tijd dat het inloggen op de Microsoft omgeving verplicht gaat worden maar dit laat toch wat langer op zich wachten. Uiteraard zijn wij met onze klanten wel druk bezig om de laatste digitale gaten te dichten en die deuren op slot te doen.

Inloggen zonder wachtwoord

We hebben in een eerdere post al aandacht besteed aan het feit dat MFA ook van gedaante aan het veranderen is geweest. Tegenwoordig is het zelfs zo dan wanneer je éénmaal goed verwerkt bent qua veiligheid binnen de Microsoft omgeving dat je online geen wachtwoord meer hoeft in te vullen ter verificatie op bekende adressen maar dat je ‘slechts’ de verificatie via de telefoon hoeft uit te voeren, scheelt weer een stap😅.

Veiligheid maakt het niet makkelijker

In veel van de gevallen is bovenstaande natuurlijk waar. We zien echter wel dat Microsoft er tijd aan besteed om zaken wel steeds makkelijker en toegankelijker te maken, zonder hier de veiligheid van identiteit en data in het geding te laten komen.
MFA instellen?

Op onze website kan je een goede beschrijving vinden van hoe je MFA kan instellen voor jouw eigen Microsoft account. Doe er je voordeel mee (en denk aan je collega’s 🥰!

Lees ook

Deel dit artikel

Geschreven door: admin