Documenten digitaal laten tekenen!

Op een veilige manier overeenkomsten intern of extern ondertekenen met Microsoft Teams en Adobe Sign.

Geplaatst op 9 maart 2023

2 minuten

In deze digitale tijd is het toch nog steeds wel een ding: een document goed laten keuren óf zelfs een document digitaal laten teken. In dit artikel gaan we in op twee opties om dit snel en eenvoudig te doen via Microsoft Teams.

Intern gebruik

Wil je een document intern goed laten keuren dan kan dit volledig via Teams. Binnen Teams wordt dan gebruik gemaakt van het onderdeel “Approvals”, ofwel goedkeuring. Denk hierbij aan een offerte, een verander voorstel of een projectbeschrijving. Door het gebruik van approvals zorg je er voor dat de goedkeuring ook wordt vast gelegd, fijn voor zowel de persoon die aanvraagt als de persoon of personen die het goedkeurt.

Extern gebruik

Wil je een document extern laten goedkeuren dan zijn de stappen bijna net zo eenvoudig. De ‘catch’ zit hem in deze wel in het gebruik van een extra abonnement bij of Adobé of Docusign maar deze kosten zijn te overzien, zeker wanneer het tekenen van documenten een regelmatig onderdeel uit maakt van de werkdag. Bij te tekenen documenten kan je denken aan arbeidsovereenkomsten, offertes of lange termijn contracten. Bekijk de video onderaan deze pagina voor een korte instructie.

Zowel Adobé als Docusign zijn hoogwaardige partijen om deze tekenverzoeken door te sturen. De ontvangende partij kan eenvoudig online een handtekening zetten en direct terugsturen door slechts 3 klikken. Jij, als verstuurder van de approval ontvangt het document na ondertekening direct terug met de handtekeningen er netjes onder.

We denken dat het schrijven van deze tekst meer tijd heeft gekost dan het versturen van dit document….

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform