De opvallende carrièremove van Dennis

"De conclusie was dat het tijd werd om van mijn hobby mijn werk te maken: werken met computers!"

Geplaatst op 23 maart 2023

2 minuten

Vanwege lange weekend- en avonddiensten dacht Dennis Boesten uit Beneden-Leeuwen al eens voorzichtig na over een baan buiten de horeca. Door corona ging het balletje steeds harder rollen en dus liet hij de horecasector achter zich en koos voor de wereld van ICT. Maak kennis met Dennis Boesten.

Zijn tongval verraadt direct dat hij van oorsprong uit Limburg komt. Dennis, inmiddels 34 jaar is geboren in Geleen, opgegroeid in Beek en later verhuisd naar Maastricht. Tegenwoordig woont hij samen met zijn gezin in Beneden-Leeuwen. Na zijn VMBO opleiding heeft Dennis verschillende opleidingen geprobeerd, waaronder ICT. Uiteindelijk koos hij voor de horeca en was de afgelopen 4 jaar werkzaam als kok bij een hip tapas restaurant in Oss.

De overstap naar ICT

“Op een gegeven moment was ik wel toe aan iets anders en de coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat de horecabeleving heel anders werd. Ik heb mezelf toen de vraag gesteld of ik dit nog wel wilde doen tot in lengte van jaren. De conclusie was dat het tijd werd om van mijn hobby mijn werk te maken: werken met computers. Bij het zoeken naar een andere baan kwam ik een leuke vacature bij VelzArt tegen en besloot direct te reageren.”– Aldus Dennis.

Technisch / Commercieel medewerker

“Ik mocht op gesprek komen bij VelzArt voor de rol van Technisch / Commercieel medewerker en merkte dat ik stevig werd ondervraagd over mijn ICT-kennis. Dat snap ik ook, gezien mijn achtergrond. Maar gelukkig geeft VelzArt mij een kans!”

Bij VelzArt gaat Dennis veel samenwerken met Mark Dekker en hem ondersteunen bij het installeren, configureren en het klaarmaken van systemen. Verder zal VelzArt hem de komende periode intern opleiden en Microsoft trainingen aanbieden.

Kortom, wij geven Dennis een mooie kans om zijn carrière in de ICT-wereld te starten. We zullen Dennis nog vaak gaan zien achter de bar maar dan om te lachen en ontspannen tijdens onze VrijMiBo    Ons Team is nog niet helemaal compleet. We zoeken nog iemand voor buiten de lijnen. Als onsite support engineer in de buitendienst is geen dag hetzelfde. Problemen oplossen op locatie of juist nieuwe omgevingen opleveren, het hoort er allemaal bij.

Deel dit artikel

Geschreven door: Marit van Helden

Support Engineer PowerPlatform