skip to Main Content

Laat je niet aan de haak
slaan door phishing

Vragen over dit
onderwerp?

Ransomware, datalekken en allerlei andere gevolgen van cybercriminaliteit begint in 90% van de gevallen door menselijk handelen. Zorg er dus voor dat je niet aan de haak wordt geslagen! Hoe? Sinds een aantal maanden bieden wij mede hiervoor training aan bedrijven op het gebied van cybersecurity en dit verdiend wat meer aandacht.

“Vertrouwen is goed maar controle is beter” is een tekst die we met regelmaat voorbij horen komen en in dit kader is dit ook zo. Weten de mensen binnen jouw organisatie voldoende over cybersecurity? Denk je dat ze voldoende ‘aware’ (populair woord, we know!) zijn over wat er speelt? En reageren ze afdoende? Wij gaan jullie helpen!

De training die wij bieden is echte training in de praktijk! Er is dus geen avondsessie, geen gepland moment, niets van dit alles. We starten de training met triggers binnen jullie eigen organisatie op volstrekt willekeurige momenten los te laten en op basis van de reactie te starten met het trainen van de medewerkers. De trainingen zijn kort van duur en praktisch ingesteld door middel van kort quizzen, video’s, infographics en korte artikelen.

In de praktijk

Samen met één verantwoordelijk binnen de organisatie stellen we een trainingsprofiel op voor de specifieke organisatie (ja, het is training op maat!). We starten met het verzenden van een phishing mail naar een willekeurige groep gebruikers op een willekeurig moment. Op basis van de reactie op deze e-mail krijgt de medewerker informatie aangeboden in de vorm van (kort) online lesmateriaal en een aantal gerelateerde vragen erbij. Het succes zit vervolgens in de herhaling. Gedurende een jaar gaan we deze zogeheten penetratie meerdere malen loslaten op mensen binnen de organisatie om zo ook het resultaat van de geboden training te kunnen meten.

Onder het mom van “meten is weten” kunnen we met het management de statistieken overleggen van de testen en de trainingen overleggen. Op basis hiervan kan bepaald worden of er extra aandacht nodig is betreffende een bepaald onderwerp en richting welke groepen medewerkers. Daarbij komt er ook de beschikking over extra tooling binnen de huidige Outlook e-mail omgeving. Met deze tool kunnen medewerkers aangeven of ze denken dat iets bijvoorbeeld phishing e-mail is en deze te laten toetsen. Ook hiermee worden scores verzameld welk gezamenlijk bijdragen aan de totale rapportage over het gedrag en de awareness van cybersecurity binnen de organisatie.

phishing

Referenties

Zoals genoteerd hebben we de training inmiddels succesvol ingezet bij meerdere organisaties. De reacties zijn niets anders dan positief! Mocht je als organisatie interesse hebben in de training neem dan gerust contact op met de mensen van ons team Sales. Ook voor meer informatie / referenties vanuit klantcases die inmiddels hebben plaats gevonden. Wij zijn enthousiast.

Dit artikel is geschreven door

Niels Den Hild

Consultant Business Productivity
ndenhild@velzart.nl

Recente publicaties

Klantcase: VOXTUR

Data is essentieel voor organisaties. Met ENOA - beheerde werkplek 365 bieden wij VOXTUR een veilige 'digitale' werkplek met overal veilige toegang tot bedrijfsdata.

Koen in gesprek met Dennis Kluytmans

Als recruiter bij VelzArt kreeg Koen een jaar geleden de kans om getalenteerde kandidaten te vinden. Één van de talenten die recent bij ons is gestart is Dennis.

ISO met Walter van Heemskerk

Wederom zijn wij onlangs geslaagd voor de ISO 27001 certificering. Walter is bij ons de ISO Manager en controleert of VelzArt zich aan de regels houdt.

We kijken uit naar je vraag

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange