SSL Certificering | VelzArt - ict & telefonie uit Waardenburg in West-Betuwe

SSL Certificering

Steeds vaker zie je bij websites en zeker bij webshops het (groene) slotje voorbij komen óf zelfs de bedrijfsnaam in het groen. Wat is het? Wat doet het? En wat kan het doen voor uw organisatie?

Wat is het?
Een SSL certificaat zorgt voor versleutelde online communicatie tussen een verzender en ontvanger.
Voorbeeld: u vult een contactformulier in op een website. De ingevulde gegevens worden vervolgens opgeslagen in de database van de website. Deze interactie biedt ruimte voor hackers om de data te onderscheppen. Door de versleuteling van deze data is het echter niet mogelijk om deze data te ontcijferen en is dus onbruikbaar. Bij een webshop gaat het in deze dan om betalingsgegevens die over het internet worden verstuurd. De urgentie van beveiliging van deze gegevens mag duidelijk zijn.

Let wel: De versleuteling door middel van een certificaat zorgt er niet voor dat uw website niet gehacked kan worden. Hiervoor moet uw site voldoen aan de eisen die worden gesteld door uw hoster en of CMS software, ofwel up-to-date zijn.

Wat kan het doen voor uw organisatie?
Het veilig omgaan met de data die één van uw (potentiële) klanten op uw website invult is natuurlijk een belangrijk aspect voor het aanschaffen van een SSL certificaat echter sinds enige tijd is daar nog een belangrijk voordeel bijgekomen.
Google heeft er heel officieel nooit uitspraken over gedaan (ze geven liever geen kijkje in de keuken) echter scoren websites ingericht met een SSL certificaat en dus voorzien van een HTTPS voorvoegsel voor het domein beter in de online zoekresultaten.

Wat kost het?
Er zijn veel verschillende soorten variaties qua SSL, niet alleen qua merk, aantal te koppelen domeinen en sub domeinen maar ook qua validatie van het te koppelen domein. De validatie bepaalt bijvoorbeeld of er alleen een slotje komt te staan, een groen slotje of zelfs uw bedrijfsnaam in een groen gedeelte voor uw domeinnaam. SSL certificaten zijn al beschikbaar vanaf € 39 echter adviseren wij u goed te kijken naar wat het certificaat voor u kan doen in plaats van te speuren op de prijs.