Drupal

De websites en webshop die VelzArt ontwikkelt worden allen gemaakt in het Content Management Systeem Drupal. Een CMS is een verzameling aan software elementen die er voor zorgt dat websites toonbaar zijn online en bijvoorbeeld teksten en afbeeldingen door gebruikers zelf eenvoudig zijn toe te voegen en aan te passen.

Het CMS Drupal is een open source systeem wat zich kenmerkt door zijn vele mogelijkheden en flexibiliteit. Het systeem is modulair opgebouwd wat er voor zorgt dat sites erg goed uit te breiden zijn. Een eenvoudige website kan door het aanvullen en inrichten van extra modules bijvoorbeeld resulteren in een webshop met betaalmogelijkheden via Omnikassa. De functionele wensen die klanten hebben ten aanzien van een website kunnen binnen een tijdsbestek van een jaar compleet anders zijn. Door de flexibiliteit van Drupal kunnen wij goed inspelen op dergelijke situaties.

De hosting van de websites van Drupal wordt ook in zijn geheel verzorgd door VelzArt. Het CMS moet regelmatig worden ge-update in verband met veiligheid en functionaliteit. Uiteraard zijn wij als organisatie hier ook dagelijks mee bezig. Indien overeen gekomen met de klant beheren en integreren wij deze updates in de site(s) van de klant. Deze extra service zorgt ervoor dat websites voor meerdere jaren stabiel en veilig kunnen draaien en daar waar extra functionaliteiten gewenst zijn, deze bijna altijd toepasbaar zijn.

Er zijn vele CMS systemen online te vinden zoals Joomla, WordPress en Magento. Ondanks dat deze systemen voor ons de voorkeur niet genieten, vanwege onze keuze voor Drupal, hebben wij hier wel enige kennis en ervaring mee en kunnen wij klanten hieromtrent met raad en daad bijstaan.

Heeft u vragen over Drupal, hosting of andere CMS sytemen als Joomla, WordPress dan horen wij dit graag.