Microsoft wijzigt naam Lync in Skype for Business

Microsoft gaat in 2015 de naam van de communicatiedienst Lync veranderen in Skype for Business. Alle mogelijkheden van de dienst blijven volgens het bedrijf behouden en daarnaast worden enkele updates doorgevoerd, waaronder de introductie van videogesprekken.

Deze wijziging komt voor ons niet helemaal als een verrassing. Waar wij als Team en organisatie enorm veel met Lync doen, zien we nu veel meer toegevoegde waarde dit naar een cross-platform dienst te zetten.
De wijzigingen worden in de eerste helft van 2015 doorgevoerd. Microsoft gaat enkele aanpassingen aan de dienst maken door naar eigen zeggen de krachten van Skype en Lync te bundelen. Naast videogesprekken worden eveneens de Skype-iconen, waarmee gebruikers gesprekken kunnen openen, sluiten of bijvoorbeeld video's kunnen toevoegen, in het zogenoemde Skype for Business geïntegreerd.

Alle bestaande opties van de dienst worden behouden en Microsoft belooft zelfs verbeteringen. Mocht u meer willen weten over Lync of hoe dit toegepast kan worden? Neem dan contact op met Team Sales.