De ergenis van een trage PC

“Niets, maar dan ook niets is erger dan een trage PC….” Uiteraard is dit ruim overdreven maar wanneer je werkt op een computer reparatiecentrum dan krijg je dit met grote regelmaat voor de kiezen. Een computer is een apparaat wat met regelmaat onderhoud nodig heeft, net als uw auto, net als uw CV installatie. Er gebeuren veel zaken automatisch, zoals Windows updates en misschien ook wel de virusdefinities van uw virusscanner, maar zeker niet alles. De grootste boosdoener bij een trage PC is vaak wel het internet. Wanneer iemand op een internet pagina is dan worden er automatisch en ongemerkt veel bestanden achtergelaten op uw PC. Veelal zit er niets schadelijks bij maar op den duur werkt dit toch vertragend voor uw PC, ook als uw regelmatig opschoont.

Verder merken wij ook dat in de warme maanden van het jaar steeds meer computers & laptops schade oplopen door oververhitting. De oorzaak hiervan is vaak dat de koeling niet meer goed werkt en dat er ventilatoren worden belemmerd door overmatig stof. Dit is iets wat goed te verhelpen / voorkomen is door uw computer 1 keer per jaar goed na te laten kijken door ons reparatiecentrum. Dit helpt ook zeer zeker bij het versnellen van uw PC zoals eerder beschreven.

Een schone (her)installatie van uw PC doet wonderen en dit doen we al vele jaren bij Digitotaal VelzArt. We maken een back-up van uw bestanden, installeren uw PC volledig opnieuw, om vervolgens uw bestanden weer terug te plaatsen. Uw PC werkt eigenlijk weer als nieuw! Mocht u nu ook uw PC willen laten opschonen, bijvoorbeeld tijdens uw welverdiende vakantie, neem dan hieronder contact met ons op. Wij bellen u zo snel mogelijk voor een afspraak. Uiteraard kunt u ook gewoon even binnen lopen bij onze computerwinkel aan de Steenweg 67 in Waardenburg.

Auteur: Jacob Lunenberg