AVG per 25 mei, wat te doen?

Met grote regelmaat krijgen we inmiddels bovenstaande vraag bij ons binnen. Per 25 mei zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht zijn wat zoveel zegt als nog strengere regels rondom het opslaan en verwerken van persoonsgegevens. Als ict dienstverlener gelden deze regels natuurlijk ook zeker voor ons en hier zijn we dus al een tijd mee bezig. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat op het gebied van regelgeving en formaliteiten er zo hier en daar bij ons ook nog wel vraagtekens bestaan. De basis voor ons is in ieder geval veiligheid op het gebied van ict en ja, die hebben we op orde uiteraard.

Wat kan VelzArt voor een organisatie betekenen?
De wet is gericht op bescherming van persoonsgegevens en laten we eerlijk zijn, iedere organisatie heeft persoonsgegevens tot zijn beschikking. Het is dus zaak om deze gegevens veilig te bewaren én te weten wie tot welke informatie toegang heeft. Zie de beveiliging van uw bedrijfspand hetzelfde als de beveiliging van uw data. Je kan er een hangslot op zetten maar je kan ook toegangscontrole invoeren. Zo is het ook eigenlijk met de veiligheid van uw ict. We weten beide dat een hangslot niet genoeg is en dat toegangscontrole wellicht wat extreem is maar er is een goede basis waarmee u als organisatie waarschijnlijk al meer doet dan dat u nu doet.

Concreet
Laten we samen kijken wat u nodig hebt om in ieder geval in de basis veilig te zijn. Geen bedrijfspand is het zelfde en dus ook geen ict / organisatie structuur. We maken een inventarisatie van hoe u het nu geregeld heeft en geven u een advies wat in onze ogen voor uw organisatie het beste is. U mag het een veiligheidsscan noemen maar ook gewoon een goed advies!