skip to Main Content

Klantcase
Tallpack

Alle automatiseringstaken hebben we uitbesteed en sinds 2014 verzorgt VelzArt dat voor ons. In 2020 hebben we samen met VelzArt onze volledige ICT-omgeving vernieuwd, zodat wij gebruik kunnen maken van de nieuwste technieken. Ook het ENOA-platform is met ons en VelzArt meegegroeid. De geboden extra functionaliteiten passen bij de huidige tijd.

– Berry van den Bogaard, Finance & ICT – Tallpack International

Organisatie:
Tallpack International

Werkzaamheden:
Specialist in verpakkingsoplossingen

Medewerkers:
+ 50

ENOA-dienstverlening verder uitgebreid met realtime inzicht in kwetsbaarheden

Sinds 2014 verzorgt VelzArt de volledige automatisering voor Tallpack International. Dat betekent dat VelzArt alle zaken omtrent telefonie, internet en ICT van A tot Z voor hen verzorgt. Het ENOA-platform van VelzArt is dan zeker ook geen onbekende voor Tallpack, aangezien VelzArt al jaren zorgt voor het ICT beheer. Onlangs werd aan dit platform ook de monitoring via Guardian360 toegevoegd. Berry van den Bogaard, verantwoordelijk voor Finance & ICT bij Tallpack International, vertelt over het vertrouwen in het ENOA-platform en de toegevoegde waarde van de nieuw aangesloten dienst.

Over Tallpack International

Sinds de oprichting in 1998 is Tallpack International, gevestigd in Geldermalsen actief op het gebied van intern transport, pallettransport en -handling en eindverpakkingssystemen. Kernactiviteiten zijn ontwerp, levering en onderhoud van omsnoeringsmachines, palletiseersystemen, palletwikkelmachines, afzakmachines/zakgoed afvullen, rekhoesmachines en de daarbij horende randapparatuur en gebruiksmaterialen. Hiermee behoort Tallpack tot de belangrijkste leveranciers op deze gebieden.

Wake-up call

Sinds het begin van de samenwerking met VelzArt is er een echte vertrouwensband ontstaan. Zowel Tallpack International als VelzArt zijn redelijk platte organisaties met korte lijnen en veel overeenkomsten in onze werkwijzen. Dat zie je ook terug in de communicatie: als we ergens mee zitten, kan dat direct op tafel gelegd worden en dan luistert VelzArt ook echt en komt met gedegen advies. Kleine irritaties krijgen op die manier geen kans en je weet precies wat je aan elkaar hebt.

In juli van 2021 kregen we echter een ruwe wake-up-call: onze systemen waren het doelwit van een ransomeware aanval en vrijwel alle systemen van Tallpack International waren door deze aanval versleuteld. De aanval vond op vrijdagavond plaats en VelzArt heeft er toen voor gezorgd dat onze systemen op zondagavond operationeel waren. We waren natuurlijk ontzettend blij dat onze medewerkers op maandagmorgen konden werken of er niets aan de hand was, maar het gaf ons wel te denken: is onze security wel optimaal geregeld en hoe kunnen we dit monitoren?

We leveren een continue strijd tegen alle gevaren die op de loer liggen op ICT gebied. Extra kennis en techniek aansluiten bij bestaande diensten is iets waar we altijd naar op zoek zijn. We streven naar het maximale, wetende dat 100% beveiliging niet mogelijk.

– Sales Manager Jacob Lunenberg van VelzArt

Inzicht in kwetsbaarheden

Met deze insteek is dan ook de Lighthouse technologie van Guardian360 geïntegreerd binnen het ENOA-platform. Om het platform completer en nog competitiever te maken in de strijd voor een veilige werkomgeving. In Jip en Janneke taal: vergelijk Guardian360 met een colonne mieren die je loslaat binnen je ICT netwerk. Ze komen overal, ook op plekken waar je het niet verwacht. Ze controleren, constateren en rapporteren.

Guardian360 biedt o.a. dagelijkse scanning van het complete ICT netwerk van een organisatie. Een ICT netwerk bestaat niet alleen uit een server en een aantal werkplekken. Het bevat printers, scanners, software van derden, lokaal gebruikte ‘tooltjes’, websites, hosting, poorten op routers / switches enz enz. Door het dagelijks scannen van de omgeving zitten we kort op de bal. Het geeft direct en near realtime inzicht in kwetsbaarheden die zich in het netwerk binnen, gezien vanaf buiten én binnen.

Meer weten over ENOA
en Guardian360?

Ransomware-aanvallen zijn aan de orde van de dag. Het is dan ook geen overbodige luxe om extra aandacht aan de beveiliging van je netwerkomgeving te besteden. Dat hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn: VelzArt helpt je met Guardian360 Lighthouse snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden van je netwerk.

Slachtoffer cyberaanval

“De aanval op onze systemen was niet te voorkomen,” gaat Berry verder.

“Ik ben er dan ook overtuigd dat bedrijven zich niet af moeten vragen óf zij slachtoffer van een cyberaanval worden, maar wanneer. En hoewel je niet alles kunt voorkomen, ben je wel verplicht er alles binnen je macht aan te doen om een aanval te voorkomen”.

Met de komst van onze compleet nieuwe ICT omgeving hebben we ook gekozen voor de extra geboden functionaliteiten van ENOA middels Guardian360. VelzArt had al een aantal klanten met deze oplossing uitgerust en heeft er goede ervaringen mee. De ervaringen daar zorgde ervoor dat het voor ons goed voelde om ook dit te implementeren. Guardian360 Lighthouse maakt kwetsbaarheden inzichtelijk, zowel van buiten ons netwerk als van binnenuit. Een andere oplossing waar wij naar kijken is een Pentest, maar dat is altijd maar een momentopname. Guardian360 Lighthouse monitort continu en signaleert eventuele kwetsbaarheden.

Gefaseerde aanpak

We hebben daarbij gekozen voor een gefaseerde aanpak. Eerst hebben we alle bedreigingen van buitenaf in kaart gebracht: zijn er kwetsbaarheden die kwaadwillenden van buiten ons eigen netwerk kunnen exploiteren? Gelukkig bleek al snel dat er geen hoog-kritische bedreigingen voor ons netwerk waren. Wel kwamen een aantal medium kritische kwetsbaarheden aan het licht. Daarvan hebben we samen met VelzArt bekeken, wat de impact daarvan was.

De kwetsbaarheden die geen gevolgen hebben voor de noodzakelijke benaderbaarheid van onze servers van buitenaf zijn vervolgens snel afgedicht. Zaken die nog niet opgepakt zijn, zullen we over een half jaar nogmaals evalueren.

Daarna zijn we begonnen met het in kaart brengen van bedreigingen die binnen ons eigen netwerk en het verhelpen daarvan.

ENOA en Guardian360

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang meer informatie over onze ENOA dienstverlening en Guardian360.

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange