skip to Main Content

Klantcase
Het Gietvloer Huys

Toen we zijn gestart met De Huys Groep wist ik dat ICT een grote factor moest gaan spelen om de organisatie te laten groeien. De PowerApp en de flows die zijn gerealiseerd zorgen ervoor dat wij ons kunnen focussen op dat waar we goed in zijn, het maken van prachtige vloeren en wanden. Qua ICT en telefonie doet VelzArt de rest.

– Mike van Putten, Het Gietvloer Huys

Organisatie:
De Huys Groep (Het Gietvloer Huys)

Werkzaamheden:
Afwerken van vloeren en wanden

Medewerkers:
+ 30

De behoefte van de Huys Groep

Ruim 2 jaar geleden kwam de vraag binnen of wij gegevens uit een contactformulier konden omzetten in een offerte. Inmiddels is deze vraag omgezet in een ICT-oplossing die de basis verzorgd van de organisatie. Met inmiddels een 30-tal medewerkers timmert Het Gietvloer Huys stevig aan de weg in Nederland. ICT en het automatiseren van processen is hierin de basis. Een korte impressie van wat VelzArt hierin heeft kunnen betekenen.

Bekijk Digitale Klantcase

(Digitale PDF)

Over De Huys Groep

Het Gietvloer Huys is onderdeel van De Huys Groep wat met o.a. concepten als Het Vloerverwarmings Huys en het BetonCiré Huys klanten volledig voorziet in vloeren en wanden. Met een showroom van 3000 m2 in het centraal gelegen Culemborg durft de organisatie zich met recht toonaangevend te noemen in Nederland.

Automatisering processen

Van contactformulier naar Dataverse

De Huys Groep bestaat uit een 7-tal concepten. Ieder concept heeft een eigen website met meerdere contactformulieren hierin. Het aantal in te vullen velden verschilt ook per website. Alle ingevulde formulieren komen binnen in diverse gedeelde mailboxen. De mailboxen worden vervolgens uitgelezen en verwerkt in Dataverse, een database oplossing van Microsoft. Niet gevulde velden worden aangevuld én foutieve schrijfwijzen worden hierin direct gecorrigeerd om zo complete en volwaardige data te verwerken.

Van Dataverse naar automatisering

Op basis van de input in Dataverse wordt direct een prijscalculatie gemaakt gebaseerd op kenmerken als oppervlakte, ondergrond, kleurstelling en producten als plinten en vloerverwarming. De calculatie wordt ter goedkeuring aangeboden aan de binnendienst door middel van Microsoft Approvals. Na eventuele aanpassingen en goedkeuringen wordt de offerte automatisch verwerkt in een persoonlijke e-mail compleet met PDF-offerte en algemene voorwaarden. De status van de binnengekomen e-mail vanuit het contactformulier wordt verwerkt in Dataverse.

Van Online naar Onsite data verrijken

Het verzorgen van een vloer is een nauwkeurige aangelegenheid. Voor ieder project gaat er dan ook meerdere keren een vertegenwoordiger van de organisatie op locatie. Alle verzamelde informatie wordt direct ingevuld in de ontwikkelde PowerApp. De app is te gebruiken op een desktop, smartphone en in dit geval via een tablet. Vochtmetingen, exacte vierkante meters en allerlei randzaken en voorwaarden worden genoteerd in de app om uiteindelijke de offerte calculatie nog exacter te kunnen berekenen. De offerte kan direct op locatie worden aangepast en opnieuw worden verstuurd naar de klant.

Wil jij ook je bedrijfsprocessen optimaliseren?

Neem contact met ons op om te kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Van data naar informatie

De websites van De Huys Groep draaien op volle toeren. Mede door een effectieve online advertentie campagne zijn er veel aanvragen die verwerkt kunnen worden. Maar waar ligt onze kracht? Waar scoren we goed en waar moeten we in verbeteren? De Dataverse omgeving is een bron van veel data en dus informatie. Door middel van PowerBi (een rapportage op deze database) zijn statistieken realtime inzichtelijk variërend tot het aantal openstaande offerte aanvragen tot de gerealiseerde projecten en bijvoorbeeld populaire vloeren/kleuren. Meten is in deze ook weten!

Van Microsoft naar Exact via een API (en weer terug)

De project- en financiële administratie gebeurd binnen Excact Online. De Microsoft omgeving van De Huys Groep staat direct in verbinding met Exact. Verkochte projecten worden direct in de projectadministratie van Exact geregistreerd door middel van een API koppeling. Via deze zelfde koppeling wordt ook direct het facturatieproces gestart, zonder menselijke tussenkomst. De uiteindelijke planning vanuit Exact wordt weer teruggehaald in de PowerApp om hier bijvoorbeeld de planning te helpen met logische rijroutes waarbij de PowerApp weer gebruikt maakt van Microsoft Bing technologie.

“Toen we zijn gestart met De Huys Groep wist ik dat ICT een grote factor moest gaan spelen om de organisatie te laten groeien. De PowerApp en de flows die zijn gerealiseerd zorgen ervoor dat wij ons kunnen focussen op daar waar we goed in zijn, het maken van prachtige vloeren en wanden. Qua ICT en telefonie doet VelzArt de rest.” aldus een tevreden Mike van Putten. Het Gietvloer Huys opent medio januari 2023 zijn nieuwe showroom aan de Staalweg 1 in Culemborg. Naast het ontwikkelen van de complete PowerApp en aanverwanten hebben we ook mogen genieten van de verbouwing op deze nieuwe locatie en dit wordt met recht een lust voor het oog!

Digitale PDF aanvragen

Laat hier je gegevens achter en ontvang de volledige klantcase als digitale PDF.

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange