skip to Main Content

Jan de Jongh verlaat VelzArt voor een nieuwe stap in zijn loopbaan

Technisch directeur, mede-eigenaar en medeoprichter van VelzArt Jan de Jongh (38) verlaat de onderneming per 31 januari 2020. Na een moeilijk besluit, maar ook na een plezierig en constructief overleg heeft hij zijn aandelen in het bedrijf overgedragen aan financieel directeur en medeoprichter Bart van Velzen en commercieel directeur Wesley Born. Van Velzen en Born zullen de taken van De Jongh in ieder geval voorlopig onderling verdelen.

Een nieuw hoofdstuk voor Jan de Jongh en voor VelzArt

“Het verhaal van VelzArt is als een jongensboek”, zegt Bart van Velzen. “Jan en ik hebben het bedrijf in 2002 opgericht, op een zolderkamer in Geldermalsen, door ieder vijfentwintig euro bedrijfskapitaal te storten. Sindsdien is het bedrijf elk jaar gegroeid, tot een onderneming met nu dertig medewerkers in dienst. De tijd is aangebroken, zowel voor Jan als voor VelzArt, om een nieuw hoofdstuk aan het boek toe te voegen. Ik heb daar absoluut een positief gevoel over.”

Op een gezonde manier afgerond

Wesley Born kwam de onderneming in 2007 versterken. Hij noemt De Jongh een professionele technicus met grote kwaliteiten en daarnaast een prettige persoon. Hij gunt hem alle mogelijkheden om nieuwe idealen na te streven. “Natuurlijk moet je elkaar goed in de ogen kijken als er aandelen worden overgedragen”, zegt Wesley Born, “maar we hebben dat professioneel en op een gezonde manier tot een goed einde gebracht. Niet alleen in de afgelopen periode, maar in alle jaren hiervoor hebben we met z’n drieën een grote saamhorigheid gekend. Daarom heeft Jan het beste met VelzArt voor en wensen wij hem alle goeds in zijn nieuwe avontuur.”

Nieuwe uitdagingen in de cyber security

Jan de Jongh kijkt terug op zeer enerverende jaren. “Het was een tijd van innovaties, met veel uitdagingen, waarin groei aan de orde van de dag was. We waren baanbrekend, grensverleggend en vernieuwend. Die tijd laat ik nu achter me, wat voor mij een moeilijk besluit was. Mijn competenties liggen echter meer in de kern van het vak dan in het besturen van een onderneming. Ik wil meedoen, in de vorm van research en development, creëren en pionieren. Mogelijk krijg ik die gelegenheid als specialist op het gebied van cyber security. Ik wil me voor grote organisaties inzetten in het opsporen en voorkomen van cyber-criminaliteit. Ik hoop dat daar mijn toekomst ligt.”

Blijvend uitzicht op een succesvolle toekomst

Jan de Jongh laat een zeer gezonde onderneming achter, onder de deskundige en inspirerende leiding van Bart van Velzen en Wesley Born. Het einde van een tijdperk valt altijd samen met het begin van een nieuw tijdperk. In de komende periode zetten directie en medewerkers van VelzArt zich in voor een verdere professionalisering van de onderneming. Deze betreft zowel de organisatie op zich als de dienstverlening aan de klant op de gebieden ICT-beheer, internet, cloud en telefonie. Het is de stellige verwachting dat VelzArt blijft groeien, qua omzet en aantal klanten, en als dat voor de verdere professionalisering nodig is, ook qua personeel. De focus ligt daarom op een optimalisering van de dienstverlening aan bedrijven met vijftien tot honderdvijftig werkplekken. Stappen in die richting zijn al genomen. Als gerenommeerde specialist in ICT-dienstverlening gaat het bedrijf een succesvolle toekomst in.

Deel dit artikel:

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange