skip to Main Content

Einde Office 2010
nadert_

Office 2010 ondersteuning stopt in oktober

De ondersteuning voor Microsoft Office 2010 eindigt officieel op 13 oktober 2020. Microsoft zal vanaf deze datum stoppen met het leveren van beveiligingspatches voor programma’s als Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Mocht je de software blijven gebruiken dan loopt niet alleen je computer gevaar, maar ook het hele bedrijfsnetwerk. Maar wat betekent het einde van de ondersteuning nu precies?

Office 2010 heeft net als bijna alle andere Microsoft producten een levenscyclus van 10 jaar waarin ze bug- en security fixes aanbieden. Het einde van deze levenscyclus staat bekend als het einde van de support voor het product. Wanneer Office 2010 op 13 oktober 2020 het einde van de ondersteuning bereikt, zal Microsoft stoppen met het leveren van:

  • Technische ondersteuning bij problemen
  • Bugfixes voor problemen die worden ontdekt
  • Beveiligingsfixes voor ontdekte kwetsbaarheden

Vanwege de bovenstaande wijzigingen raden wij onze klanten die nog gebruik maken van Office 2010 ten zeerste aan om zo snel mogelijk te upgraden. Wat zijn je mogelijkheden?

office 2010 ondersteuning

Upgraden naar Office 2019

Je kunt Office upgraden naar de 2019 versie, dat wordt verkocht als een eenmalige aankoop en beschikbaar is voor één computer per licentie. Let op! Dit is echter zonder Microsoft diensten als SharePoint en OneDrive. De ondersteuning op Office 2019 stopt in 2025.

Upgraden naar Microsoft 365 (voorheen Office 365)

Als je kiest voor Microsoft 365 dan betaal je hier maandelijks een vast bedrag voor waarbij je toegang krijgt tot meerdere Office-toepassingen en andere clouddiensten, waaronder OneDrive voor bedrijven, Teams en Sharepoint. Microsoft 365 Apps bevat de volledige versies van Office-apps die op je cliëntcomputers zijn geïnstalleerd. Bijvoorbeeld Word, PowerPoint, Excel, Outlook en OneNote.

In tegenstelling tot Office 2010 maakt Microsoft 365 Apps gebruik van een gebruiker gebaseerd licentiemodel waarmee gebruikers Office op maximaal 5 Pc’s inclusief hun mobiele apparaten kunnen installeren. Daarnaast neemt Microsoft het beheer van de gebruiker uit handen en zorgt ervoor dat je altijd beschikt over de laatste versie van Office.

Hulp bij overstappen

Van plan om de Office 2010 licenties te upgraden? Dan is het wellicht gelijk een goed moment om de rest van de digitale werkomgeving ook onder de loep te nemen. Graag vertellen wij jou de voordelen van Microsoft 365 zakelijk. Altijd en overal toegang tot je bestanden, e-mail, agenda en de nieuwste versies van Microsoft 365 programma’s.

Kortom, volop kansen om de einde op de ondersteuning van Office 2010 aan te pakken en over te gaan naar een moderne werkomgeving.

Office upgrade offerte aanvragen

Dit artikel is geschreven door

Roy Dekker

Nieuwe media
rdekker@velzart.nl

Recente publicaties

MFA voor Microsoft 365 gebruikers

MFA op Microsoft omgeving wordt verplicht en in deze maand van de Cybersecurity Awareness maakt dit de perfecte aanleiding voor een informatief artikel.

MS Teams krijgt ruimtelijke audio

Teams is onlangs uitgerust met ruimtelijke audio, wat zorgt voor een betere luisterervaring tijdens videogesprekken met meerdere deelnemers.

Onze nieuwe collega Arjan Klootsema

Ontmoet Arjan, onze nieuwe aanwinst! Met zijn enthousiasme voor klantgerichtheid, gaat hij aan de slag als commercieel medewerker binnendienst.

We kijken uit naar je vraag…

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange