skip to Main Content

Extra beschermlaag voor
Microsoft 365 gebruikers

Vragen over het
instellen van MFA?

Tweestapsverificatie, Multi Factor Authenticatie ofwel MFA op Microsoft omgeving wordt verplicht en in deze maand van de Cybersecurity Awareness maakt dit de perfecte aanleiding voor een informatief artikel.

Wat is MFA?

Multi-Factor Authentication (MFA) is een beveiligingsmethode die vereist dat je twee succesvolle stappen voltooid om toegang te krijgen tot online diensten. Velen herkennen dit wel van het inloggen op DIGID maar ook bij organisaties als KPN en Vattenfall is dit al gewoon goed. Microsoft belooft al langere tijd dat het inloggen op de Microsoft omgeving verplicht gaat worden maar dit laat toch wat langer op zich wachten. Uiteraard zijn wij met onze klanten wel druk bezig om de laatste digitale gaten te dichten en die deuren op slot te doen.

Inloggen zonder wachtwoord

We hebben in een eerdere post al aandacht besteed aan het feit dat MFA ook van gedaante aan het veranderen is geweest. Tegenwoordig is het zelfs zo dan wanneer je éénmaal goed verwerkt bent qua veiligheid binnen de Microsoft omgeving dat je online geen wachtwoord meer hoeft in te vullen ter verificatie op bekende adressen maar dat je ‘slechts’ de verificatie via de telefoon hoeft uit te voeren, scheelt weer een stap😅.

Veiligheid maakt het niet makkelijker

In veel van de gevallen is bovenstaande natuurlijk waar. We zien echter wel dat Microsoft er tijd aan besteed om zaken wel steeds makkelijker en toegankelijker te maken, zonder hier de veiligheid van identiteit en data in het geding te laten komen.

MFA instellen?

Op onze website kan je een goede beschrijving vinden van hoe je MFA kan instellen voor jouw eigen Microsoft account. Doe er je voordeel mee (en denk aan je collega’s 🥰!

Handleiding MFA instellen

Dit artikel is geschreven door

Niels Den Hild

Consultant Business Productivity
ndenhild@velzart.nl

Recente publicaties

Klantcase: VOXTUR

Data is essentieel voor organisaties. Met ENOA - beheerde werkplek 365 bieden wij VOXTUR een veilige 'digitale' werkplek met overal veilige toegang tot bedrijfsdata.

Koen in gesprek met Dennis Kluytmans

Als recruiter bij VelzArt kreeg Koen een jaar geleden de kans om getalenteerde kandidaten te vinden. Één van de talenten die recent bij ons is gestart is Dennis.

ISO met Walter van Heemskerk

Wederom zijn wij onlangs geslaagd voor de ISO 27001 certificering. Walter is bij ons de ISO Manager en controleert of VelzArt zich aan de regels houdt.

We kijken uit naar je vraag

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange