skip to Main Content

Installeren?
Nee, automatiseren!

Vragen over dit
onderwerp?

De mensen die wel eens op onze oude vestiging zijn geweest in Waardenburg weten het misschien nog wel, ons reparatiecentrum met 32 plekken om te repareren en te installeren. “Ja, middag met Henk, morgen start er een nieuwe medewerker en ja, die heeft eigenlijk nog een nieuwe laptop nodig”. Deze vraag lijkt wat kort door de bocht maar die kwam met zeer grote regelmaat voorbij. Bloed, zweet en soms ook tranen! De levertijden qua laptops op dit moment daargelaten is het proces qua installatie zeker niet meer wat het toen was! Een klein resumé.

Iedere organisatie heeft een specifieke eisen qua werkplek, gestoeld op bijvoorbeeld bevoegdheid en positie die de persoon inneemt. Microsoft 365 applicaties, WIFI, VPN, gesynchroniseerde documentbibliotheken, printers, ERP/CRM software, software voor een headset, beveiligings-policies enz enz… Waar moet de werkplek allemaal aan voldoen? Door deze vragen vast te leggen (te standaardiseren) en het installatieproces te automatiseren wordt er veel tijd bespaart en wordt het simpelweg eenvoudiger!

installeren-automatiseren

Een nieuwe werkplek uitrollen voor de nieuwe medewerker? Laat de nieuwe gebruiker inloggen met de verstrekte inloggegevens en de rest gaat automatisch. Heeft de specifieke werkplek problemen? Geen probleem, we her-installeren het device opnieuw en de gebruiker kan weer verder. Komt er op deze werkplek een andere gebruiker? Geen probleem, regelen we. Moest het device eerst naar de dokter, of moest de dokter naar de patiënt toe komen is het internet nu de enige toegang die nodig is. Het tijdsbestek nu van een uitrol? Zullen we het ruim nemen? Half uurtje?

Veiligheid is en blijft uiteraard een belangrijke speler! Met het automatiseren van het installatieproces is, door verminderde menselijke tussenkomst, het gedeelte veiligheid nog verder gewaarborgd. Snelheid en veiligheid gaan in deze hand in hand.

Het geautomatiseerde proces van installatie is onderdeel van onze dienst ENOA – Beheerde werkplek 365. In onze blog zullen we regelmatig meer onderdelen belichten uit deze complete dienst voor de werkplek van de medewerker van nu.

Nu al meer informatie?
Neem contact op met één van onze mensen van team Sales of Consultancy. We vertellen er graag meer over.

Dit artikel is geschreven door

Jay Koehein

Support Engineer
jkoehein@velzart.nl

Recente publicaties

MS Teams krijgt ruimtelijke audio

Teams is onlangs uitgerust met ruimtelijke audio, wat zorgt voor een betere luisterervaring tijdens videogesprekken met meerdere deelnemers.

Onze nieuwe collega Arjan Klootsema

Ontmoet Arjan, onze nieuwe aanwinst! Met zijn enthousiasme voor klantgerichtheid, gaat hij aan de slag als commercieel medewerker binnendienst.

Klantcase: VOXTUR

Data is essentieel voor organisaties. Met ENOA - beheerde werkplek 365 bieden wij VOXTUR een veilige 'digitale' werkplek met overal veilige toegang tot bedrijfsdata.

We kijken uit naar je vraag

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange