skip to Main Content

MS Teams krijgt
ruimtelijke audio

Vragen over
Microsoft Teams?

Dankzij ruimtelijke audio klinkt videobellen in Microsoft Teams voortaan realistischer.

Microsoft heeft onlangs Teams uitgerust met spatial audio, oftewel ruimtelijke audio, wat resulteert in een betere luisterervaring tijdens videogesprekken. Door de nieuwe toevoeging worden individuele stemmen ruimtelijk van elkaar gescheiden. De gedachte erachter is dat een call zo meer aanvoelt als gesprekken in real life en dat zou natuurlijker moeten overkomen.

Bij een online gesprek worden doorgaans alle stemmen verzonden via één audiokanaal. Microsoft heeft er met ruimtelijke audio voor gezorgd dat de stem van een deelnemer beter overeenkomt met de positie van zijn videobeeld. Dit zal vooral nuttig zijn wanneer meerdere mensen tegelijkertijd aan het woord zijn.

Ruimtelijke audio inschakelen:

1. Open Microsoft Teams en klik op de drie puntje bovenaan je scherm;
2. Ga naar Apparaten;
3. Scroll naar beneden en vink ‘Ruimtelijk geluid’ aan;

Demonstratievideo

Microsoft maakte een demo video waarin je de functie in actie kunt horen. In een videogesprek met zes deelnemers is het geluid duidelijk te horen uit de juiste richting:

Meer informatie

Ben jij benieuwd wat Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je graag!

Dit artikel is geschreven door

Niels Den Hild

Consultant Business Productivity
ndenhild@velzart.nl

Recente publicaties

Risky User of User at Risk

In deze maand van Cybersecurity Awareness, een onderwerp om even over na te denken: ben ik een Risky User of een User at Risk?

MFA voor Microsoft 365 gebruikers

MFA op Microsoft omgeving wordt verplicht en in deze maand van de Cybersecurity Awareness maakt dit de perfecte aanleiding voor een informatief artikel.

We kijken uit naar je vraag

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange