skip to Main Content

MS Teams krijgt
ruimtelijke audio

Vragen over
Microsoft Teams?

Dankzij ruimtelijke audio klinkt videobellen in Microsoft Teams voortaan realistischer.

Microsoft heeft onlangs Teams uitgerust met spatial audio, oftewel ruimtelijke audio, wat resulteert in een betere luisterervaring tijdens videogesprekken. Door de nieuwe toevoeging worden individuele stemmen ruimtelijk van elkaar gescheiden. De gedachte erachter is dat een call zo meer aanvoelt als gesprekken in real life en dat zou natuurlijker moeten overkomen.

Bij een online gesprek worden doorgaans alle stemmen verzonden via één audiokanaal. Microsoft heeft er met ruimtelijke audio voor gezorgd dat de stem van een deelnemer beter overeenkomt met de positie van zijn videobeeld. Dit zal vooral nuttig zijn wanneer meerdere mensen tegelijkertijd aan het woord zijn.

Ruimtelijke audio inschakelen:

1. Open Microsoft Teams en klik op de drie puntje bovenaan je scherm;
2. Ga naar Apparaten;
3. Scroll naar beneden en vink ‘Ruimtelijk geluid’ aan;

Demonstratievideo

Microsoft maakte een demo video waarin je de functie in actie kunt horen. In een videogesprek met zes deelnemers is het geluid duidelijk te horen uit de juiste richting:

Meer informatie

Ben jij benieuwd wat Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je graag!

Dit artikel is geschreven door

Niels Den Hild

Consultant Business Productivity
ndenhild@velzart.nl

Recente publicaties

MS Teams krijgt ruimtelijke audio

Teams is onlangs uitgerust met ruimtelijke audio, wat zorgt voor een betere luisterervaring tijdens videogesprekken met meerdere deelnemers.

We kijken uit naar je vraag

Back To Top
Vacatures
Secured By miniOrange