NU.nl nieuws

Abonneren op feed NU.nl nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 58 min 51 sec geleden

Schietpartij kerstmarkt Straatsburg | Jos B. voor de rechter

2 uur 28 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Stormy Daniels moet Trump vergoeding van 260.000 euro betalen

2 uur 32 min geleden
Porno-actrice Stormy Daniels moet 260.000 euro aan de Amerikaanse president Donald Trump betalen vanwege een zaak die ze tegen hem had aangespannen voor laster. Daarvoor stelde de rechter haar afgelopen oktober in het ongelijk en nu is er beslist dat ze een schadevergoeding moet betalen.

Weerbericht: Droog met af en toe zon

2 uur 39 min geleden
Woensdag begint mistig met hier en daar vorst. Daarna maken de mistbanken plaats voor af en toe een zonnetje. Het wordt 3 tot 5 graden.

Dit is wat we weten over de schietpartij in Straatsburg

3 uur 15 min geleden
Om 20.00 uur dinsdagavond opende een schutter het vuur tijdens een kerstmarkt in Staatsburg. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten twaalf mensen gewond. De klopjacht op de dader is nog gaande. De grenzen worden extra bewaakt en in Straatsburg zijn honderden agenten en militairen actief.

Gebouwen van Facebook in Californië ontruimd na bommelding

4 uur 20 min geleden
Meerdere gebouwen op de Facebook-campus in Menlo Park, Californië, zijn ontruimd vanwege een bommelding. Dat heeft Facebook bevestigd nadat meerdere Amerikaanse media het nieuws meldden.

Straatsburg opgeschrikt door dodelijke aanslag nabij kerstmarkt

5 uur 13 min geleden
Een vermoedelijk 29-jarige man heeft dinsdag midden op de avond verschillende personen neergeschoten in Straatsburg. Het schietincident dat plaatsvond in de nabijheid van een kerstmarkt in het centrum, leidt tot meerdere dodelijke slachtoffers en gewonden. Een impressie van de chaos en ontreddering in de Franse stad. 

Een op de vijf hoogleraren nu vrouw dankzij subsidie

5 uur 18 min geleden
Het percentage vrouwelijke hoogleraren is in 2017 gegroeid van 19,3 naar 20,9 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse peiling van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH), meldt NRC. Het is de sterkste stijging sinds 1998.

Politie zoekt nog naar dader aanslag Straatsburg, extra bewaking van grenzen en kerstmarkten

5 uur 38 min geleden
De dader van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond, waarbij drie mensen omkwamen en twaalf mensen gewond raakten, is nog steeds voortvluchtig. Er komt extra bewaking bij de grenzen en ook andere kerstmarkten in Frankrijk zullen extra beveiligd worden. 

Trump blijft Saudische kroonprins Mohammed bin Salman steunen

6 uur 11 min geleden
De Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat zegt hij in een interview met persbureau Reuters. "Hij is de leider van Saudi-Arabië en dat is een waardevolle bondgenoot van ons."

SCP: Nationale trots over sportprestaties Nederland neemt af

8 uur 19 min geleden
Hoewel Nederland op de negende plaats van de internationale medaillespiegel staat en er meer rijksgeld gaat naar topsport, neemt de nationale trots over geleverde sportprestaties af. 

Advocaat: Jos B. moet proces in vrijheid kunnen afwachten

di, 11/12/2018 - 23:57
Advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos B. vrijkomt. Hij zal woensdag aan de rechtbank in Maastricht vragen B. in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen.

PSV sluit Europees seizoen af met gelijkspel bij Internazionale

di, 11/12/2018 - 23:07
PSV heeft het Europese seizoen dinsdag afgesloten met een gelijkspel. In Milaan werd het 1-1 tegen Internazionale, dat door het resultaat een plek in de volgende ronde van de Champions League misliep.

Trump wil einde maken aan wetten die waterwegen beschermen

di, 11/12/2018 - 22:22
President Donald Trump wil de regelgeving uitkleden op het gebied van de bescherming van waterwegen in de VS. Trump gaat hiermee verder met het afbreken van milieuwetten die zijn voorganger Barack Obama instelde.

Tweede dode bevestigd, dader bekende van Franse politie

di, 11/12/2018 - 22:16
In het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn ook meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

Den Bosch verbiedt oplaten ballonnen na actie VVD'er Klaas Dijkhoff

di, 11/12/2018 - 22:14
Den Bosch gaat het oplaten van ballonnen verbieden, zo heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Directe aanleiding voor het verbod is de veel bekritiseerde actie van de VVD tijdens een landelijke partijbijeenkomst in Den Bosch waarbij vijfhonderd ballonnen werden opgelaten.

Nederlands schoonmaaksysteem The Ocean Cleanup houdt plastic niet vast

di, 11/12/2018 - 22:12
De 'plasticvanger' van het project The Ocean Cleanup heeft te maken met een tegenvaller. Het door de Nederlander Boyan Slat bedachte schoonmaaksysteem beweegt te langzaam en houdt het plastic dat in de Grote Oceaan wordt verzameld niet vast.

PSV leidt halverwege eerste helft tegen Inter dankzij Lozano

di, 11/12/2018 - 21:24
Het uitgeschakelde PSV speelt de laatste wedstrijd in groep B van de Champions League puur om de eer tegen Internazionale, dat nog wél volop zicht heeft op de volgende ronde. Volg het duel in Milaan, dat om 21.00 is begonnen, hier live.

Kosmonauten inspecteren reparatie aan Soyuz in de ruimte

di, 11/12/2018 - 21:11
Russische kosmonauten inspecteerden dinsdag een reparatie aan de Soyuz. Ze maakten daarvoor een ruimtewandeling van 6,5 uur.

Dode en zes gewonden door schietpartij in centrum Straatsburg

di, 11/12/2018 - 21:02
Bij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg is dinsdagavond een dode gevallen, zo laat de Franse brandweer weten. Zes personen zijn gewond geraakt. Een deel van het oude centrum is geëvacueerd. De dader is nog voortvluchtig.

Jury wil 419 jaar cel voor man die inreed op demonstranten Charlottesville

di, 11/12/2018 - 20:36
Een jury in de Amerikaanse plaats Charlottesville wil dat James Fields, de man die in 2017 tijdens een demonstratie op linkse activisten inreed, 419 jaar celstraf krijgt. In de praktijk betekent dit dat de 21-jarige man niet meer vrijkomt.

Pagina's