ICT nieuws

Abonneren op feed ICT nieuws ICT nieuws
Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Bijgewerkt: 24 min 9 sec geleden

Amazon Fire TV krijgt YouTube-app en Prime Video krijgt Chromecast-ondersteuning

1 uur 24 min geleden
De Amazon Fire TV-apparaten krijgen in de komende maanden een native app voor het kijken van YouTube. Dat hebben Google en Amazon bekendgemaakt. De Prime Video-app krijgt bovendien de mogelijkheid om te streamen naar een Chromecast.

Google begint met aanbieden browser- en zoekmachinekeuze in Android in Europa

1 uur 53 min geleden
Google gaat de komende weken beginnen met het aanbieden van een browser- en zoekmachinekeuze aan gebruikers in Europa. Dat gebeurt op nieuwe Android-toestellen, maar ook op bestaande, zo zegt de zoekgigant.

Belastingdienst voldoet na jaar nog steeds niet aan AVG

1 uur 57 min geleden
De Belastingdienst voldoet nog steeds niet aan dde AVG, de grote Europese privacywet. Met name de opslag van oude persoonsgegevens blijft problematisch. Die moeten door de fiscus verwijderen worden, maar door verouderde ICT-systemen gaat dat niet op tijd lukken.

NLZiet zegt livestreams na zomer te verbeteren en kijkt naar hogere framerate

2 uur 53 min geleden
NLZiet zegt dat het bezig is met het verbeteren van de algehele kwaliteit van de livestreams van tv-zenders. Volgens sommige klanten is die ondermaats. De tv-dienst gaat ook kijken naar het verhogen van de resolutie, bitrate en framerate.

Epic Games gaat tweestapsverificatie via sms aanbieden

3 uur 20 min geleden
Epic Games, maker van games als Fortnite en Unreal Tournament, gaat tweestapsverificatie via sms aanbieden. De gamingdienst biedt zulke 2FA voor accounts al aan via externe applicaties en email. Ook gaat Epic e-mailverificatie gebruiken bij aanmelding.

Netflix gaat meer kijkcijfers met filmstudio's en publiek delen

3 uur 27 min geleden
Netflix gaat de komende maanden meer data laten zien over hoeveel van zijn klanten bepaalde films en series kijken. Die cijfers gaan eerst naar film- en serieproducenten en daarna mag het grote publiek ze ook zien.

Nvidia-teaser lijkt laptop met twee schermen te tonen

4 uur 33 min geleden
Nvidia heeft een teaser op Twitter geplaatst van een apparaat dat lijkt op een laptop met twee schermen. Asus en MSI hebben kort daarna dezelfde teaser geplaatst, wat doet vermoeden dat zij een rol spelen bij de productie.

Student vernielt 66 computers van Amerikaanse universiteit met usb-stick

4 uur 34 min geleden
Een Indiase student heeft bekend 66 computers van een Amerikaanse universiteit fysiek onklaar te hebben gemaakt met een usb-stick. De stick stuurde volgens de openbaar aanklager een commando waardoor de computers kapot gingen.

Eerste openbare bèta Android 9 voor OnePlus 3 en 3T is beschikbaar

5 uur 23 min geleden
De eerste open bèta van OxygenOS op basis van Android 9.0 Pie voor de OnePlus 3 en 3T is online verschenen. De release zat er al aan te komen, aangezien een open bèta voor de Chinese variant van OnePlus' OS twee weken geleden al online kwam.

EU-burgers kunnen nu ook buiten de EU .eu-domein registreren

6 uur 3 min geleden
EU-burgers kunnen vanaf donderdag ook als zij buiten de Europese Unie verblijven een .eu-domein registreren. Voorheen was eigendom van een .eu-domein gekoppeld aan inwoners van EU- of EER-landen.

EA toont eerste 3d-model Command & Conquer Remastered

6 uur 30 min geleden
EA heeft een update gegeven over de vorderingen bij de remaster van Command & Conquer en daar voor het eerst een 3d-model bij getoond die in het spel gebruikt gaat worden. Het ontwikkelteam belooft zo dicht mogelijk bij de originele weergave te blijven.

Amazon sluit zijn online handelsplatform in China

8 uur 8 min geleden
Amazon stopt 18 juli met zijn online marktplaats in China. In plaats daarvan richt het bedrijf zich met zijn globale webwinkel op Chinese klanten. Een reden gaf het bedrijf niet, maar waarschijnlijk is de concurrentie van plaatselijke aanbieders te groot.

Vr-headsets Oculus krijgen stemassistent

8 uur 53 min geleden
De vr-headsets van Oculus krijgen in de toekomst een stemassistent. Dat heeft Facebook bekendgemaakt. Het is nog onbekend wat gebruikers daarmee kunnen en wanneer de spraakassistent op de headsets zal komen te staan.

Gerucht: kleinere en goedkopere Switch komt in najaar en heeft ook dockfunctie

9 uur 9 min geleden
Volgens de Japanse krant Nikkei komt Nintendo in het najaar met een kleinere en goedkopere versie van zijn Switch-console. Het nieuwe model heeft ook een dockfunctie om in combinatie met een tv te gebruiken. Een krachtiger model komt pas later.

Facebook vergaarde 'onbedoeld' mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers

9 uur 11 min geleden
Facebook importeerde sinds mei 2016 de e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers zonder dat die hier toestemming voor gaven. Dat deed het bedrijf naar eigen zeggen 'onbedoeld' na het vragen om het wachtwoord van het e-mailaccount.

Samsung onderzoekt schermdefecten op reviewexemplaren Galaxy Fold

9 uur 32 min geleden
Samsung heeft gereageerd op de problemen die Amerikaanse reviewers ervaren met de Galaxy Fold-smartphone. De fabrikant gaat de schermdefecten per exemplaar onderzoeken en duidelijk maken dat gebruikers de plastic laag over het scherm aan de binnenkant niet mogen verwijderen.

Gerucht: Facebook werkt aan eigen stemassistent

wo, 17/04/2019 - 21:08
Facebook is volgens een nieuw gerucht druk bezig met het ontwikkelen van een eigen stemassistant. Het is onbekend hoe het sociale netwerk de techniek wil gebruiken, maar vermoedelijk zal het in elk geval werken op Facebooks videobelapparaat Portal.

Directeur teaset 'smooth' OnePlus 7 na gerucht over 90Hz-scherm

wo, 17/04/2019 - 20:46
De directeur en oprichter van smartphonemaker OnePlus, Pete Lau, heeft de volgende smartphone van de fabrikant geteased met de woorden 'especially smooth', vlak nadat een gericht naar buiten kwam dat de duurste versie een 90Hz-scherm gaat krijgen.

Vier reviewers Samsung Galaxy Fold zagen binnen twee dagen schermdefecten

wo, 17/04/2019 - 20:18
Vier techjournalisten van Amerikaanse media zagen hun exemplaar van de vouwbare smartphone Samsung Galaxy Fold schermdefecten vertonen binnen twee dagen nadat ze hem kregen. Het is onbekend waaraan de defecten liggen.

Microsoft presenteert kantoorscherm Surface Hub 2S

wo, 17/04/2019 - 19:28
Microsoft heeft de Surface Hub 2S gepresenteerd, een scherm voor gebruik in kantooromgevingen. De 2S heeft een 50"-scherm met 3:2-verhouding en beschikt over de mogelijkheid om een hardware-upgrade uit te voeren met een kit die volgend jaar verschijnt.

Pagina's