Vast & mobiel in 1

Een populaire term in de hudige telefonie is vast- mobiel integratie, ofwel vast- en mobiele telefonie in 1, maar wat betekent het nu? Binnen ons telefonie platform worden telefoonnummers vastgelegd in de beheeromgeving, ofwel de cloud. 
Deze telefoonnummers kunnen worden gekoppeld aan één en dezelfde gebruiker. Deze koppeling zorgt ervoor dat er geschakeld kan worden per nummer, zowel met inkomende belletjes als uitgaande, op ieder gewenst moment en dus ook per gebruiker.
 
Hierbij het voorbeeld van Bart van VelzArt: 
Bart heeft een centraal nummer 0418 712400 maar heeft ook een privé mobiel nummer 06 5322 ****. 
Daarnaast wil Bart graag een direct nummer kunnen afgeven aan speciale relaties zodat ze hem direct kunnen bereiken wanneer nodig. 
Hij geeft liever niet zijn mobiele nummer aan iedereen om zo te voorkomen dat hij in de avond, 
weekend of tijdens zijn welverdiende vakantie wordt gestoord.
 
De volgende situatie is nu ingeregeld:
  • Bart is overdag van 08.00 uur tot 18.00 uur bereikbaar op het algemene 0418 nummer, daarnaast heeft hij zijn 06 nummer en 088 nummer waarop hij direct bereikbaar is.
  • De telefoon gaat over op zijn mobiele telefoon én op zijn telefoon op het bureau.
  • Als Bart zelf belt met zijn mobiele telefoon belt hij tijdens kantooruren uit met het 0418 nummer, behalve naar zijn privé contacten want die krijgen zijn 06 nummer te zien.
  • Op het moment dat Bart alle inkomende oproepen wil doorschakelen regelt hij dit via een app op zijn telefoon.
  • Wil Bart in de avond toch nog een zaken relatie bellen schakelt hij tijdelijk zijn 088 nummer of zelfs het 0418 nummer in om met zijn mobiel nog even de laatste deal te sluiten.
  • En tijdens vakantie...? Juist, dan is hij alleen bereikbaar voor zijn privé contacten want alleen die contacten hebben nog zijn mobiele nummer!

Oh ja, er kan ook nog een extra mobiel nummer worden gekoppeld. Deze kan dan als nieuw mobiel en privé nummer worden gebruikt, dan begin je met een schone lei.

Meer weten over vaste of mobiele telefonie of de combinatie hiervan? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.
Vast & mobiel in 1