Microsoft Surface laptop - review

Microsoft Surface laptop

De Microsoft Surface laptop is ook wel te beschrijven als dun, licht en krachtig, met een vleugje luxe en een perfecte balans tussen prestaties, draagbaarheid en accuduur om in stijl te werken.

Eigenschappen Surface laptop

De Microsoft Surface laptop is een zeer compact en luxe laptop die voor iedereen een aanwinst zou zijn. Hij is zeer stijlvol in zijn uitstraling en is erg strak afgewerkt in een aluminium body. Dit geeft niet alleen een luxe feel en look maar dit zorgt voor grote mate van robuustheid voor bijvoorbeeld het continu gebruiken van de Surface laptop voor studie of werk. Dit wil dus zeggen dat het een erg mobiele laptop is zonder toe te geven aan kracht of prestatie.

De Microsoft Surface laptop heeft een schermgrootte van 13,5 inch en is over het algemeen erg helder, heeft een prachtige kleurweergave en is haarscherp dankzij een resolutie van 2256 bij 1504 pixels. Bovendien is er sprake van een 10 point Multi Touchscreen waardoor het erg aanraakgevoelig is en gemakkelijk om mee te werken

Stoffen bekleding

Kenmerkend bij dit prachtige apparaat is de stoffen bekleding van het toetsenbord. Deze bekleding word ook gedaan bij auto’s en heeft een hoogwaardige coating waardoor het goed bestendig is tegen vlekken, morsen en dergelijke en is dus zeer makkelijk schoon te maken.

Windows 10 S

De Microsoft Surface laptop heeft het besturingssysteem Windows 10 S. Dit is een afgeleide variant van Windows 10 met veel elementen van Windows 10 pro. Het fijne hiervan is dat hij razendsnel is en de batterij kan wel 14,5 uur lang mee gaan. Wel zorgt Windows S ervoor dat hij geen standaard desktop applicaties kan draaien en dat dus alle applicaties uit de daarvoor bestemde Microsoft store gehaald moeten worden. Dit beperkt je werkzaamheden natuurlijk wel dus stel je vindt dit toch niet prettig dan kun je altijd nog kiezen om te switchen naar Windows 10 pro voor meer mogelijkheden, tot 2018 zonder extra kosten voor de software.

Hardware

De Microsoft Surface laptop is beschikbaar met verschillende hardware specificaties. Als eerste kun je kiezen uit een 7e generatie i5 of i7 processor met een 4/8 of 16 GB ram geheugen. Deze i5 processor van de Surface is zelfs 50% sneller dan een core i7 processor van een Apple MacBook air. Tevens is hij lichter dan de Apple MacBook air. Daarbij kan er ook onderscheid gemaakt worden in opslag namelijk in 128 / 256 of 512 GB SSD ruimte. Dit zorgt voor razendsnel opstarten en afsluiten. Als we kijken naar alle poorten die de Surface te bieden heeft dan valt het eigenlijk best tegen. De laptop heeft namelijk alleen de Surface connect poort, mini-display poort, 1 USB 3.0 poort en een koptelefoon poort. Dit is een beperkt aantal poorten en dan met name het aantal USB-poorten.

De Surface Laptop is dus echt te beschrijven als een laptop met een Luxueuse stijl, een sterke batterij en veel kracht. Denkt u nu daar wil ik meer over weten of die wil ik heel graag hebben? Laat het ons weten en wij luisteren naar uw wensen!