medewerkers VelzArt volledig over op Microsoft Surface Pro 3

Een selecte groep mensen binnen de VelzArt groep heeft bijna een jaar gewerkt met een Microsoft Surface Pro 2. Dit project ging van start om dit als enige werkplek te gaan gebruiken. De ervaring was zo goed dat is besloten niet tot 2015 te wachten maar iedereen binnen de VelzArt groep uit te rusten met een Microsoft Surface Pro 3

Microsoft heeft in mei 2014 de derde generatie Surface tablet aangekondigd. De tablet is op verschillende punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, waarvan het grotere display de meest opvallende verbetering is. Reden meer om nog enthousiaster te worden om hier mee te werken.

Aan het design heeft Microsoft veel aandacht besteed. De tablet is met een formaat van 12-inch een stuk groter maar dat wil niet zeggen dat je op gewicht en afmetingen moet inleveren. De Surface Pro 3 is met een gewicht van 800 gram lichter dan zijn voorganger en met een profiel van 9,1 millimeter ook slanker dan zijn voorganger. De behuizing is nog steeds gemaakt van magnesium maar is wel een stuk dunner. Daarnaast is een belangrijke verbetering te zien aan de ingebouwde kickstand. Deze kan dankzij een nieuw mechanisme in nagenoeg elke hoek tussen 22 en 150 graden gezet worden. Je hebt dus meer vrijheid, bijvoorbeeld bij het gebruik van de tablet op schoot.

De mensen van VelArt zien de Surface Pro 3 naar eigen zeggen in als de eerste echte laptopvervanger. Volgens het bedrijf worden tablets veelal gebruikt voor het consumeren van media en laptops met name voor het productief werken. Een ultieme combinatie is er volgens Team Service nog niet, maar daar moet met de Surface Pro 3 verandering in komen. Door overal dockingstations neer te zetten is het samenwerken nu nog gemakkelijker.

Sinds vandaag zijn alle werkplekken zowel op het kantoor aan de Ringweistraat als op de Steenweg (Digitotaal) vervangen door Surface Pro 3 dockingstations.
Binnen kort meer informatie over deze nieuwe manier van werken.

-Team VelzArt