NU.nl nieuws

Abonneren op feed NU.nl nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 4 min 8 sec geleden

Congresleden VS mogen van rechter financiële informatie Trump opvragen

55 min 46 sec geleden
De Amerikaanse president Donald Trump kan het opvragen van zijn financiële informatie door het Congres niet blokkeren. Dat heeft een federale rechter maandag bepaald.

Brandweer Parijs overmeestert beklimmer van Eiffeltoren

ma, 20/05/2019 - 23:12
De brandweer van Parijs slaagde er maandagavond in om de beklimmer van de Eiffeltoren te overmeesteren. De man had ervoor gezorgd dat de trekpleister sinds 16.00 uur afgesloten was. Rond 21.30 uur kon de brandweer de man in veiligheid brengen.

Boze reacties in Den Haag op uitspraken van FVD-leider Baudet

ma, 20/05/2019 - 22:46
Uitlatingen van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet over abortus, euthanasie en de verhouding tussen man en vrouw zijn progressieve partijen in de Tweede Kamer en emancipatieminister Ingrid van Engelshoven in het verkeerde keelgat geschoten.

Widodo officieel winnaar van presidentsverkiezing in Indonesië

ma, 20/05/2019 - 22:00
In de presidentsverkiezing van april heeft het huidige staatshoofd van Indonesië, Joko Widodo, 55,5 procent van de stemmen gekregen. Dat blijkt uit de officiële uitslag van de stembusgang die de kiescommissie maandagavond (Nederlandse tijd) heeft bekendgemaakt.

Minister maakt afspraken over aanpak incidenten dierenrechtenactivisme

ma, 20/05/2019 - 21:41
Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid heeft afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie (OM), landbouworganisaties en de politie over de aanpak van incidenten rond dierenrechtenactivisme.

Ministers van rechts-populistische FPÖ stappen uit Oostenrijkse regering

ma, 20/05/2019 - 20:36
Alle ministers van de rechts-populistische politieke partij FPÖ in Oostenrijk hebben maandagavond hun ontslag ingediend. Dat gebeurde enkele uren nadat bondskanselier Sebastian Kurz van de ÖVP duidelijk maakte dat hij de bondspresident wilde voorstellen om de minister van Binnenlandse Zaken van de FPÖ, Herbert Kickl, te ontslaan.

Onafhankelijke onderzoekscommissie constateert geen misstanden bij IND

ma, 20/05/2019 - 19:38
De onafhankelijke commissie die moest onderzoeken of de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zijn eigen regels heeft overtreden om tijd te besparen, heeft vastgesteld dat er geen misstanden zijn. Wel zijn er volgens de commissie verbeterpunten.

Arcade meest op één dag in Nederland gestreamde nummer ooit op Spotify

ma, 20/05/2019 - 19:38
Duncan Laurences Songfestival-nummer Arcade is het meest op één dag in Nederland gestreamde nummer ooit op Spotify. Dat maakt de streamingdienst maandag bekend aan NU.nl.

Aantal waargenomen gevallen van mazelen in VS blijft stijgen

ma, 20/05/2019 - 18:34
Het aantal waargenomen gevallen van mazelen in de Verenigde Staten blijft stijgen. In een week tijd zijn er 41 nieuwe besmettingen geconstateerd.

Belastingdienst zet 1,2 miljard euro te weinig voor toeslagen in jaarrekening

ma, 20/05/2019 - 18:17
De Belastingdienst heeft de openstaande voorschotten voor huur-, zorg-, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget voor 1,2 miljard euro te laag in de jaarrekening gezet. Dat meldt de fiscus maandag. Er zouden geen gevolgen zijn voor mensen die toeslagen ontvangen.

Nederlandse chipmaker NXP stopt deels met leveren aan Huawei na sancties

ma, 20/05/2019 - 17:42
De Nederlandse chipfabrikant NXP stopt deels met het leveren van producten aan Huawei, bevestigt een woordvoerder in gesprek met NU.nl na berichtgeving door RTL Z. Dat gebeurt nadat het Chinese telecombedrijf woensdag op een sanctielijst van de Verenigde Staten werd geplaatst.

OM eist werk- en voorwaardelijke celstraf voor 'corrupte' politiefunctionaris

ma, 20/05/2019 - 17:29
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in de rechtbank in Zwolle 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist tegen Peter van den E., politiefunctionaris en voormalig commissaris van de eenheid Brabant-Oost. Het OM verdenkt hem van corruptie, witwassen en valsheid in geschrift.

Koningspaar bezoekt Duitsland | Catalaanse politici tijdelijk vrij

ma, 20/05/2019 - 17:04
Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Maandag 20 mei: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken Duitsland, nieuwe Oekraïense president beëdigd en vijf Catalaanse politici voor een dag vrijgelaten uit gevangenis.

Eiffeltoren ontruimd nadat man de toren beklimt

ma, 20/05/2019 - 16:35
De Eiffeltoren in Parijs is maandag ontruimd nadat omstanders zagen dat een man de toren aan het beklimmen was.

Brexit-aanjager Farage bekogeld met milkshake tijdens campagne

ma, 20/05/2019 - 16:12
Nigel Farage werd maandag tijdens de campagne van zijn Brexit-partij bekogeld met een milkshake. De partijleider bezocht Newcastle voorafgaand aan de Europese verkiezingen. In de afgelopen weken zijn er meerdere rechtste politici bekogeld met milkshakes.

Politiefunctionaris mogelijk door vriend omgekocht met goedkope vakantie

ma, 20/05/2019 - 15:45
Peter van den E., politiefunctionaris en voorheen politiecommissaris van de eenheid Oost-Brabant, vierde een aantal weken vakantie in Frankrijk in een vakantiehuis van een bevriende ondernemer. Dat bevestigde de van corruptie verdachte Van den E. maandag in de rechtbank van Zwolle. Van den E. betaalde voor zijn verblijf geen of een lager tarief dan gebruikelijk.

Baudet stelt werkende vrouwen, euthanasie en abortus ter discussie

ma, 20/05/2019 - 14:42
FVD-leider Thierry Baudet stelt in een maandag verschenen essay de positie van vrouwen die werken en (financieel) onafhankelijk zijn ter discussie. Ook zet Baudet vraagtekens bij liberale verworvenheden als abortus en euthanasie.

OM eist tot zeven jaar cel voor aanslag op pand Panorama met raketwerper

ma, 20/05/2019 - 14:32
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag celstraffen tot zeven jaar geëist tegen drie mannen voor hun betrokkenheid bij de aanslag op het pand van het tijdschrift Panorama in Amsterdam. In juni vorig jaar werd het gebouw met een raketwerper beschoten.

GGZ Eindhoven vrijgesproken van schuld aan dood patiënt

ma, 20/05/2019 - 14:17
GGZ Eindhoven is maandag vrijgesproken van schuld aan de dood van een 29-jarige patiënte in 2013. Er werden wel fouten gemaakt in de zorg voor de vrouw, blijkt uit het vonnis van de rechtbank Oost-Brabant.

Oekraïense president kondigt ontbinding parlement aan bij beëdiging

ma, 20/05/2019 - 11:37
De nieuwe Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft maandag in zijn inauguratierede aangekondigd dat hij het Oekraïense parlement zal ontbinden. Hij wil over twee maanden nieuwe parlementsverkiezingen houden.

Pagina's